bugün

evlilik nedenleri

En hayati önem taşıyanı insanın kendini ve nefsini muhafaza etmesi ve nefsinin üzerindeki hakkını yerine getirmesi. Sen nefsini helal yoldan, meşru yoldan tatmin etmezsen, elinde imkan belinde ruhsat varken abidik kubidik bahaneler üreterek evlilikten kaçarsan, gün gelir döner nefsin senden intikam alır. Haram işletir sana zina ettirir. Rezil eder seni. Hiç anlayamaz kontrol edemezsin. O yüzden akıllı insan nefsin yemlenmeden kontrol edilemeyeceği idrak eden insandır. Bu işin kuralı budur. Gerisi hikaye.

Ayrıca, bir ilave de şu ki; evlilik insanın maddi ve manevi ilerlemesine sebep olur. Etrafınıza bakın, evlenip temiz dürüst ve düzenli hayatı olanlar ev iş yaşam standartlarını her geçen gün arttırmışlardır. Çünkü allah evliliğe bereket verir. Zenginleştirir aile sahiplerini. imkanlarını genişletir. Rızkını bollaştırır. Bekar olanlar ise iki ileri bir geri. Olduğu yerde sayar durur. Zira çeşme boşa akmaktadır. Kap nasıl dolsun ki ?

Aşk meşk geçici gençler... vallahi de billahi de tillahi de yalan...yaşınız 40 olunca anlarsınız ama o zaman da iş işten geçer. Siz büyüklerin sözüne kulak verin, güvenin. Tecrübe acıdır...