bugün

en popüler 10 ateist iddiaya cevap

Tarafımca gayet mantıklı bir şekilde verilen cevaplardır. Sevgili ateist arkadaşlar lütfen sonuna kadar okuyunuz.

1 ve 2-

Bilim evrenin oluşunu açıklayabiliyor evet. Yaklaşık 13.5 milyar yıl önce big bang ismini verdiğimiz patlama birdenbire gerçekleşiyor, insan aklının hayal bile edemeyeceği bu devasa patlamadan milyarlarca galaksi ve bu galaksiler içinde milyarca yıldız oluşuyor. Bu patlamayla sayısız fizik ve doğa kanunu ortaya çıkıyor.

Oysaki her patlamadan bir kaos ve düzensizlik oluşurken ne hikmetse big bang den inanılmaz bir düzen ortaya çıkıyor. Odanızda basit bir kimyasal patlama yapın ve bakalım odanız nasıl dağılıyor görelim. Big bang ise hala etkisi devam eden bir patlama. Evrenin hareketli olması ve hâlâ genişlemesi big bang in getirdiği bir devinim. 13.5 milyardır etkisi süren bu akıl almaz patlama ve sonucunda oluşan mucizevi oluşumlar ''tesadüfler silsilesi ile şans eseri olmuştur'' demek insan aklına ve mantığa hakarettir.

3-

Bu sadece senin yorumun. Gülüyorum.

4-

Ateizm pratikte inanç sistemi değildir ama teoride tanrının varlığına inanmamaya inanmaktır çünkü insanoğlu doğası gereği 'inanır'.

5-

bebekler düşünme ve karar verme mekanizması olmayan canlılardır. Ne teist doğarlar ne de ateist. Kendi varlıklarından bile bihaberdirler.

6-

3 büyük semavi din ve hatta budizm gibi semavi olmayan dinler bile asla ve kat'a ''öldürün'' demez. Sorun dinlerde değil, dinleri kendi çıkarı uğruna yorumlayıp kullananlardadır. Meselâ islâmiyetin en büyük düşmanı müslümanlardır. Kastettiklerim müslüman kisvesi altında şiddeti savunanlar elbette. Unutulmamalıdır ki islâmiyetin ilk emri oku'dur, öldürün değil.

7-

Ben var olduğunu iddia etmiyorum, var olduğunu biliyorum. Var olmadığını iddia eden sensin ve bu yüzden tanrının var olmadığını kanıtlamak zorunda olan sensin.

8-

Ne zekâ özürlü bir iddia.

Dinler insanı yönetmez, dinler insana yol gösterir. Bu yolu uygulayıp uygulamamak insanın kendisine kalmıştır.

9-

Bu iddiadan tam 1500 yıl önce islâmiyet ''ilk insandan bu yana toplam da 120 bin peygamber gelip geçmiştir ve ilk peygamber ilk insanın ta kendisidir'' diyerek zaten cevap vermiştir.

Cehâlet üstüne cehâlet, iddiaya bakar mısın.

10-

Bunlar sadece yorum. Ben de derim ki ''aslında sen de inanıyorsun ki reddediyorsun''

Sonuç olarak buradaki 10 madde tanrının varlığı/yokluğu üzerine değil aksine dinlerin varlığı/yokluğu üzerine yazılmış iddialar.