bugün

the big short

2006 abd de başlayan mortgage balonunu derecelendirme kuruluşu ve bankaların al gülüm ver gülüm hesabıyla ayağını yorganına göre uzatmayı bilmeyenleri göz göre göre bile bile öpmesini anlatıyor.

Yakında bizde de patlayacak emlak balonu için izlenebilir.

Balonu 1 milyona 20-30 katlı residence larda 1+1 ev aldığını sanan enayiler için diyorum.

Yatırım için parayı eve gömecektim baktım 2.eve bile doğru düzgün kiracı yok. Takip ettiğim ev fiyatları düşerken, kiralık ve satılık ev sayısı artarken beklemeye karar verdim. 1 mahalle yanıma toki 900 ev yaptı daha da artar boş bekleyen evler.

Filmin hatta belgesel olarak düşünülebilir ana fikri "piyasa" nın tersine oynayan kazanır. Reklamlar sürekli ev almak akıllı bir yatırım hayat tarzı vs mi diyor o zaman iyi düşün. Banka sürekli yastık altı altınını getir mi diyor o zaman iyi düşün. "ekömini çoğ eyi" Dolarını boz TLye geç mi diyorlar abi iyi düşün taşın.

+inside job u da öneririm.

birde bu olayların patlaması obama zamanında oldu bu adam işini düzgün yapmadığı için yardıma muhtaç hale geldiler. En çok zenci, polis tarafından bu adam zamanında öldürüldü hırpalandı yine de seviyorlar boşuna dememişler s.keni severler her yerde var bu. Şimdi yatlarda dünya turu yapıp ara duraklarda golf oynuyor.