bugün

feminizm

psikoloji bilimi ve özellikle psikanalizin kadın psikanalizi konusundaki yetersiz argümanları sonucu toplumsal bir hareket sosyolojik bir olgu olarak kalmış fakat bireyselleşen yalnıızlaşan modern sonrası günümüz kadını için daha önemli hale gelmiş psikoloji biliminde kendine yeterli bir zemin bulamamış olgudur.

gerek freudiyen electra kompleksi gerek lacan ın fallus kompleksi feminist kuramcılar tarafından kabul görmemiş zayıf temelsiz argümanlardır. lacan yaşarken kendisi de kabul etmiştir. tüm bunlar kadını anlatmadaki zayıf yetersiz cinsiyetçi ataerkil avrupalı beyaz erkek açıklamalardır.

üstelik günümüz ataerkil psikiyatri toplumu erkeklerin davranışları üzerinde de etkili olan hormonları görmezden gelirken kadının bu durumunu davranış bozukluğu olarak değerlendirmektedir.

ayrıca ırkçılığın arttığı günümüz toplumlarında aynı ırkın karşı cinsleri arasındaki bağın önemi hem cinsler arasındaki bağı zayıflatmıştır.

kadının psikoloji bilimindeki muğlaklığından kaynaklı yeniden evrensel değerlerle temellendirilmesi gereken olmazsa olmaz kuramdır.