bugün

ülker in 1 nisan reklamı

görsel

Ülker ? Darbe ? Çikolatalarla la mi ?

Bakın arkadaşlar durumu size anlatayım.

Erdoğan yıllardır bir korku imparatorluğu pesinde. Kısmen basardı ve bunu kalıcı olarak yapmak istiyor. Artık birilerine fetocu damgası vurmak icin yer arıyorlar. Gecen Alman milletvekillerine bile fetocu dediler mesela. Yer arıyorlar artık kime fetocu desek diye. Kimse kalmadı kalmadı şimdi de çikolatalara fetocu demeye başladılar.

Ak troll ler Erdoğan ı Abdülhamit e benzetiyor ya bakın ben de bir benzerliklerini buldum.

2. Abdülhamit baskı ve sansürle muhalif ittihatçıları öyle kendisine dusman ediyor kı hep indirilme korkusu yaşıyor. Erik jan juhren söyle der: Abdülhamit öylesine korkardı ki, Üsküdar'da talim yapan toplarin Topkapı'ya çevrili olması titretirdi onu. O topların bir gün kendisini vurmasından korktuğu icin barutlu değil dandik toplar kullandırmaya başladı.

iste Erdoğan'ın korkusu da bu. Öylesine korkuyor kı ! Edip Akbayram diyor ya 'korkuyorlar sevmekten korkuyorlar ve korkacaklar' diye. Bu öyle birşey. Bir kere düşersem olumum emsal nitelikte acı olacak diye korkuyor. iste bu korku yüzünden bunlar.

Sanki ülkede her gün darbe oluyor, sanki idari sistemin her kademesi Akp nin elinde değilmiş gibi hem de ! Herşey senin her yer senin her uçan kuştan haberin var her yer tamamen senin adamlarınca zapt edilmiş. Ama sen hala korkuyorsun ! Bu, ülkeyi zaptettigin o korku imparatorluğunun içine vurusudur kardeşim.

Ve Murat Ülker öylesine korkuyor ki bu muhabbetten adam 'lan mal misiniz aq çikolata joleleri ile mi darbe yapacağız' demek yerine basıma bir hal gelmesin diye 'devletimizin yanındayız' diye tweet atıyor.

Herkes korkuyor. Ama en çok o korkuyor.