bugün

pazarda kafasina kulot takan pazarci

sabahın erken saatlerinde git bir bakalım. bu adam oturuyordur plastik taburesinde. elinde bir bardak çay, içindeki kaşığı çıkarmamış. tezgahına bakınan biri varsa sakin sakin söylüyor fiyatları. daha ayılmamış şimdi bu. kuzu gibi.

hele gidelim bir de öğlen vaktinde. kuzu dediğin adam şaşır bak ne vakit çıkmış tezgah üstüne. elinde don sağa sola çekiştiriyor, bağırıyor, tezgahın önüne gelen kadın ise zaten bakmaya utanıyor... ama adam şimdi tilki, anlıyor kadının halini, kadının gözü neye giderse şrrakk söylüyor ederini. kadın diyor "sar iki tane siyahından". adam tezgahtan vermiyor, bağırıyor tezgahın ardında duran minibüstekine. "muharem getir iki tane siyah dantelli".

kadın iyi günler demek istercesine parayı uzatırken bakıyor adama. sanarsın adamın kafasındaki fötr şapka. çıkarıyor, kafasını eğerek gülümsüyor kadına. kadın gene bakıyor adama göz ucuyla, o da ne fötr şapka gene kafasında. ne şapkası be anla işte donu geçirmiş kafasına.

ha bir de üç beş tane üstüste geçirenler var kafalarına. hoş, kotunun üstüne külodu geçiren pazarcılar gördükten sonra masum gelen bir görüntü bu artık kadınlara.
güncel Önemli Başlıklar