bugün

bane

Kara El ya da Karanlık Lord olarak da bilinir. Korku, zorbalık ve nefretin tanrısıdır. Kuralcı kötü bir tanrıdır. Hüküm alanları kötülük, yıkım, nefret ve zorbalıktır.

Geçmiş zamanda Bane, tanrılığa ölümlülükten ulaşan üçlüden birisi idi. Bhaal ve Myrkul ile birlikte nihai gücü arayacaklarına gerekirse bu uğurda öleceklerine yemin etmişlerdi. Bu uğurda tüm diyarları dolaştılar. Birçok canavarla savaşıp birçok büyü ile yüzleştiler. Sonunda kayıp yedi tanrıdan biri olan Boremi yok edip onun ilahi özünden birer parça yakaladılar. Sonunda bu üçlü Gray Wasteye gidip Jergal ile yüzleşmek üzere Kemikten Kaleyi aradılar. Jergalı tehdit edip tahtını aldılar. Jergal kimin yöneteceğini sorunca üçü aralarında kavgaya tutuştular. sonunda bane kendi portföyünü seçmeye hak kazandı. Seçtiği portföyü tiranlık, sürtüşme ve nefretti.

Sıkıntılar Zamanında Bane saldırıya açık insan formundayken Torm tarafından Tantrasın dışında öldürüldü. Faerun bir süre, Kara Elden kurtulduğunu sandı. Portföyü yeni yükselen tanrılar Cyric ve Banenin yarı iblis oğlu Iyachtu Xvim tarafından paylaşıldı. Banenin rahipleri ya bu iki tanrıdan birisine hizmet etmek için döndürüldü ya da katledildi.

Banenin özü, yüksek rahiplerinden birinin vücudunu ele geçirerek onu Baneliche çevirdi ve hayatta kaldı. Bane yeniden tanrısal formuna kavuşabilmesi için gerekli olan büyülü nesneyi bulmak üzere son kalan rahibesi Welinda ile birlikte hiçbir tanrının giremeyeceği Sigile gitti.

1372 DRde kışın ortasında bir gece tüm Bane rahipleri aynı rüyayı gördü. Iyachtu Xvim cehennem ateşlerinde yanarken onun küllerinden Karanlık Lord yükseliyordu. Bane, dönüşüyle birlikte nefret ve korku tanrısı oldu.

sigile gidişi ve seçtiği portföylerle kesinlikle saygı duyulan epik bir tanrıdır.*