bugün

yazarların gördüğü enteresan rüyalar

Hayatımın ilk 10 senesini geçtiği mahallenin sokaklarındayım. Yanımda cihan var. Ailemin uygun gördüğü sokakların biraz daha dışındayız. Yasak addedilen tehlikeli sokaklar bunlar. O zamanlar için tabii.

Karşımıza köpekler çıkıyor. Çoğu genç, biri anne. En ufak yavrusunu korumacı bir pozisyona geçiyor. "Dönelim diyorum burdan geçmeyelim tehdidi seziyorum. Cihan yerden bir taş alıp köpeklere atıyor. Anne köpek yaydan fırlayan ok misali peşimize düşüyor.

Normalde insanlar rüyalarında koşamaz. Tuhaftır flash kadar hızlıyım ne hikmetse. Döndüğüm aralık konak kordon boyuna çıkıyor. Samet benim prşimde, köpekte onun peşinde.

Bir ara bırakıyor kovalamayı ama tesadüfen yanımızdan geçen kedi köpeğin ilgisini üzerimize çekiyor ve kaçınılmaz son. Kalçamdan ısırılıyorum. Saç diplerime kadar korku ve öfke.
Bağırıyorum. Gerçekten bağırdım mı bilmiyorum. Ama bağırıyorum. Köpeğin yüzüne yumruklar atıyorum dişleri elimi parçalıyor. Daha çok sinirlenip boğazından yakalıyorum var gücümle sıkıp boğuyorum. Tamda benim vereceğim bir tepki. Dizlerimin üstüne çöküp ellerimin arasındaki köpeğin gözlerine bakıyorum. Artık ölüler. Sakince uyanıyorum.

Şimdi cihanı arayıp küfretme zamanı. Yazarken rüyanın gerisini de hatırladım. Yurtta geçen yıllarım, izmirde kaldığım son ev ve buna benzer bir çok sahne vardı.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar