kinsey raporu

aslında bir böcekbilimci olan alfred kinsey ' in böcek cinselliği hakkında bilinenlerin , insan cinselliği hakkında bilinenlerden daha çok olduğunu öğrenmesinin ardından amerika ve dışında 10 binlerce insanla görüşerek yayınladığı raporuyla kadınların büyük ilgisini görmüş ve kadınlarında cinsel özgürlük hakları olduğununu konuşulmaya başlamasına neden olmuştur.

kinsey ' in raporuna göre erkeklerin yüzde altmışı evlilik dışı ilişki yaşarken; kadınların yüzde 40' ı 30-40 yaş aralığında en az bir defa evlilik dışı ilişki
yaşamaktadır.
yine aynı rapora göre mastürbasyon yapmayı kadınların genellikle tabu gördüğü ve çoğunun bunu bir tesadüfle keşfedip cinsel yaşamlarını renklendirdiği ortaya çıkmıştır.

raporun bir diğer dikkat çekici yanı ise; kadınların cinsel isteklerini ve fantezilerini partnerlerinden çok kadın arkadaşlarıyla paylaştıkları ve isteklerini söylemekten çekinmeyenlerin yaşadıkları sonuca çok şaşırdığı ve memnun kaldığı ortaya çıkmasıdır.

sonuçta alfred kinsey cinsel bir devrim yaratsa da , amerikalı çiftler seksin iğrenç değil paylaşılan güzel bir şey olduğunu keşfetse de, hala böcek cinselliği hakkında bildiklerimiz insan cinselliği hakkında bildiklerimizden çok daha az. kötü olansa bilmediğimiz en önemli şey olan seksin de duygularla ilgili bir yanı olduğu gerçeğini sürekli reddedip ; bunu erkeklere mahsus bir iğrençlik olarak sunmamız ve erkeklerimizinde buna destek vermesi.