tüplü televizyon

crt televizyon olarak adlandırılan, ve su zamanlarda lcd tv'lerin karsısında uvey evlat muamelesi goren televizyonlardır. oysaki;
- su ana kadar uretilen hicbir lcd tv tuplu tv'lerin goruntu kalitesine ulasamamıstır. verilmek istenen renklere en yakın renkleri su ana kadarki teknolojide tuplu tv ler verir.
- omru daha uzundur. dusuk cozunurluklerde bile en net goruntuyu verir.
- olu pikseli yoktur, harekete en hızlı tepki tuplu tv'dedir, goruntude golgelenme bırakmaz.
- tam karsıdan degil de acılı baktıgınızda en pahalı lcd tvler bile tuplu tv kalitesinde goruntu verebilmeyi basaramamıstır.
- su an tuplu tv'leri lcd oranında inceltmek icin japonya'da calismalar surmektedir. bu gerceklestigi taktirde, goruntu kalitesi farkından dolayı ince tuplu tv'lerin lcd'lerin 3-4 katı fiyata satılacagı soylenmektedir.
sonuc olarak, goruntu kalitesi onemli ise tuplu tv almak mantıklıdır, ancak lcd tv'lerin gunumuzde zenginlik gostergesi oldugu da gercektir. daha kalitesiz goruntuye daha fazla para vermek sizin icin cok onemli degilse, cevrenizi etkilemeniz icin lcd alınması kusku goturmez mantıklı bir yoldur. sonucta eve cagırdıgınız kız piksel, cozunurluk anlamaz, fiyatına bakar.