bugün

fmf

4 yıldır geçirdiğim atakların ne oldugunu sonunda anladığım hastalık. Benimle aynı şeyleri yaşamış insanların yazdıklarını okumak şu an çok ilginc geliyor. Sanırım omur boyu bir ilaca bağlı kalmam gerekiyormuş. Aksi takdirde bobrekler iflas edebilirmiş.

Günün herhangi bir saati ansızın karnınızın kapısını çalar bu ataklar. Ve dersiniz ki, aa özel günüm geldiii. (iyi ki dişi değilim zira bu çifte periyot anlamına gelecekti)
Daha sonra ağrı ara ara burdayım aga unutma der. Kafasına göre bağırsaklarda takılır. Saat 9 ile 12 arasinda ise artık hazırliklar tamamlanmıştır. Aralıksız sabaha kadar süren bir ağrı baslar.

Go!

ilk 2 saat: Yatakta kivranir, ayaga kalkar, oturur, en acisiz pozisyonu bulmak için ugrasirsiniz. Attığınız haplar bi sike yaramaz.

2-4: Artık karnınıza girecek bir bıçağa bu ağrıyı degismeye hazirsiniz. Dünyadaki, tanımadığınız masum bir insanın olumune karar verip izlemeye karşılıkk geçmesini de kabul edebilirsiniz. Sağlığınızin ne kadar güzel olduğu hakkinda derin dusunceler...

4-6: Mazoşist evre. Eheh evet gulmeye başlarsınız artık. Acı dedigin nedir ki? Beyninin sen tehlikenin farkında ol diye yarattığı bir sey. Peki acı, neden kotu gelir insana? Alt tarafı bir his değil midir? Kotu gelmemesi belki senin elindedir acı denen şeyin?

6-8: karnında gezninen agri yavas yavas sağ alta, apandisin altina kayar. Bunun sebebi bağırsak ustu lenf bezlerinin şişmesidir herkes bilmez. Artık gecmeye ve rahatlamaya baslar yavastan bu arada yarı uyur vaziyette zamani hızlı geçirebilirsiniz.

Sonrasinda doktora gidildiğinde basiniza gelebilecek kötü bir sey de sorumsuz cakal doktorlardir. Tak diye apandisinizi ceker alirlar. Belirtilerin çoğu uyar cunku.

Bende de suphelendiler zamanında ama adamın polikliniğinde "gereksiz riskler alan doktorlar, bla bla.." yazıyordu dikkat etmiştim. Müşaade altinda tutup saldı. iyi doktordu.

Çoğu kişi internette 3 gün süren falan yazmış. Tamam sağ alttaki şişlik 2 gun duruyor ama onla yaşanıyor. Ters harekette hafif acıyo hepsi bu. Biri ekşide son 12 saat yataga baglisiniz kemikleriniz çıkacak gibi olur falan demiş hasktir dedim beni 1 gecede mahvediyor 3 gun çekilmez abi. O kadarını yaşamadim artık neden bilmiyorum.

Hayatım boyunca ilac kullanacağım kronik bir hastaligi kabullenmek tuhaf hissettiriyor. 19 yaşında Mutant olduğumu öğrendim. Eyvallah doğa ana.