bugün

sigara yasağı

öncelikle bu yasak hakkında herkesin ağzından düşmeyen bir söz var. özgürlük. oysa özgürlük başkalarına zararı olmadan istediğini yapabilmektir. ancak heryerde sigara içilmesi de , hiçbiryerde sigara içilmemesi de bu özgürlük tanımına zıt durumda. o yüzden bu yasanın özgürlük getirdiği söylenemez aksine faşizan bir harekettir.

bugün bir çok fotoğrafçı için mükemmel kareler mevcut olacaktır. özellikle de kış aylarında bu daha da artacak. düşünsenize kar yağıyor , hayvan gibi soğuk var ve elinde sigara 10 kişi kafenin önünde durmuş tir tir titreyerek sigara içiyor.

evet sigara kötüdür , zararlıdır. evet diğer insanlarıda etkiler lakin bu sorun böyle çözülmez.sorunu çözmek için her iki taraf içinde iyi bir uygulama getirilmelidir. şu an sokaktaki insanlara baktığımızda ikiye ayrılmış durumdalar. sigara içmeyenler , çok güzel oldu derken ; içici kesim , güzel oldu bende böylece bırakırım belki diyor. yani savunmaya geçen , yasağın doğruluğunu yanlışlığını tartışan bile yok. oysa sigara tiryakileri * bu sorunun can yakıcı olduğu taraftarılar ve bu gerçekten traji-komik bir durum.

dedik ki sorun böyle çözülmemeli , ortada bir özgürlük kısıtlaması var ve iki tarafında yararına bir uygulama getirilmeli diye. bu da sigara içilen yerler , içilmeyen yerler hatta ve hatta kafeteryanın içerisinde sigara içilen bölüm ile sigara içilmeyen bölüm uygulamasına gidilebilir. yoksa okul tuvaletinde öğretmenlerle beraber sigara içmek zorunda kalıcaz ve bu hiç hoş bir görüntü değil.