bugün

türkçüler başa geçse ekonomi politikası ne olur

özelleştirme her zaman kötü değildir. sen bütçen kadar harcama yaparsan ve gelecek nesiller için kullanışlı ise bu uygundur fakat sadece şu an yaşayan insanlar için yapılıyor ise bu gelecek nesillere sadece borç olarak döner. bundan gelecek nesiller faydalanamaz.
burada iki esas var, birincisi dediğimiz gibi devletin potansiyel vergi kapasitesi.
yap, işlet, devret mantığı ile akepenin yaptığı köprülerin hepsi geleceğe yüktür. günü kurtarmak maksadı ile yapılmıştır. kaynaklarının yağmalanmasını anlamına gelmektedir. türkiye'den çok daha fazla gelir imkanı olan ülkeler bile böyle bir işe kalkışmamışdır.
ikincisi ise ülkenin yaptığı üretim.
eğer kendi araba firmaların var ve bunlar diğerlerine göre daha çok kullanılıyorsa özelleştirme ile belirli bir süre karşılığında yol yaptırabilirsin yani borçlanabilirsin çünkü bu yol sana daha fazla borç olarak dönmeyecektir ve yaşayan millet borcu ödediği zaman geleceğe bir kazanım olarak dönecektir.
türkiye'nin dış borcunu oluşturan en büyük unsur akıllı telefon ithalatıdır. burada devletin borçlanmasının geleceğe bir faydası yoktur. aynı şekilde şu an bir şirkete yol yaptırırsak petrol de yabancıların arabalar da yabancıların, bu ülkenin borç batağına düşmesine sebebiyet verecektir. bu da kurumların satışa çıkartılması demektir ki kurumlar devlet demektir.
http://grifikirler.com/medya-icerik/2015/06/stok.png