bugün

person of interest

sol frame de gördüğünüz,izlediğiniz,belki de izlemediğiniz için geldiniz bilmiyorum.belki de bir insan bile görmeyecek bu entry i.fakat önemli değil.belki de sadece meraktandır.final bölümünü 9 ağustos 14:30 sularında izlemiş biri olarak ''iki çift'' lafım olacak siz sevgili sözlük yazarlarına.fakat entry ve aşağıdaki yazıları anlayabilmek için dizinin konusunu okuyup öğrenmiş olmanız lazım.

bu dizi öyle bir dizi ki,kurgusu ve felsefesi o kadar iyi ki,aksiyon sahnelerindeki mantıksızlıklar hiç ama hiç göze batmıyor.daha önce duymuş ve izlememiş olma ihtimaliniz yüksek.veyahut başlayıp ilk sezonda bırakmış olma ihtimaliniz.

şimdi diziyi izlememiş olanlar veyahut izlemeyi düşünüp entry i arayanlar için güzel bölümlerin listesini çıkarmaya çalışacağım spoiler vermeden.

1x10 Dizinin kırılma noktasıydı.Ciddi anlamda dizi başka bir boyuta geçti.
1x13 Ana karakterlerin ''Root'' ile tanıştığı ilk bölüm.
1x23 Bunun hakkında diyebileceğim pek bir şey yok.Sadece son 5 dakikası yeterli.

2x1 ve 2x2 Root'u tanıma açısından güzel iki bölüm.Özellikle 2x2 iyidir.

2x11 Bu bölüm hak ettiği puanı alamadı imdb de ne yazık ki.En az 9.5 puanı hak ediyordu.Nedeni ise Pi sayısının 2 dakikada mükemmel anlatılışı.

2x12 Bu bölüm, 2x12 ye kadar yayınlanan tüm person of interest bölümleri arasında en iyisiydi.Belki de değildi 1x23 ün yanında,bilemiyorum.

2x16 Kesinlikle harika bir bölüm.izlerseniz anlayacaksınız.

2x21 ve 2x22 86 dakikalık bir film gibidir.Harika yani spoiler vererek anlatırsam bir anlamı kalmaz ne yazık ki.

3x8 , 3x9 ve 3x10 bölümlerini birleştirin,yaklaşık 129-130 dakika yapıyor.Film olarak sinemaya koyarsanız imdb 250'de yerini alır.Söyleyeceklerim bu kadar.Bu üçlüyü tek bölüm olarak kabul ediyorum ben. 3 . sezonun tanımı benim için bu üç bölüm ve sezon finalidir.Benim açımdan dizinin en iyi ikinci ''bölümleri'' bunlar.

3x16 kesinlikle aklınızdaki soruların %80 ine cevap veren bir bölüm.Sırf bu açıdan bile harika.

3x23 , 3.sezonun sezon finali.Bu konuda da diyecek bir şey yok.Tabiri caizse ''hayvani'' bir bölüm.

4.sezon sakin başlar fakat içerisinde çok güzel bölümler barındırır.

4x9 spoiler verirsem izlemenizin bir anlamı olmayacağı için vermiyorum.Mükemmel bir bölüm daha.

4x11 hakkında konuşmama gerek yok.izlediğiniz zaman gerek olmadığını anlayacaksınız.

4x20 tamamıyla duygusal bir bölüm.gerçekten hüzün dışında bir şey hissedemedim ben.fakat harikaydı.

4x21 aksiyon açısından oldukça güzel bir bölüm.Oldukça harika.

4x22 hakkında ''ciddi anlamda'' söyleyebileceğim bir şey yok.''Father'' diyeyim bölümü izleyince entry e bakıp hüzünlenirsiniz.Belki de entry i buraya kadar okumamışsınızdır bile,bilemiyorum.

5x1 5.Sezon için mükemmel bir açılıştı,özellikle ilk 1 dakikası harika bir seçimdi.

5x4 , 4x11 tadında bir bölümdü fakat biraz daha aşağıdaydı tabii.Fakat yine de harikaydı,buna şüphe yok.

5x9 eski bir düşmanın hatırlatıldığı bir bölüm.Gayet güzeldi fakat , olmasaydı da olurdu diyebiliriz sanırım.

5x10 Beni en çok etkileyen bölümdür.Person of interest ın en iyi bölümü olduğunu düşünüyorum.Kesinlikle.Hiç bir şüphem yok bu konuda.Daha çok şaşırdığım bir bölüm olmamıştı sanırım.Finch'in değişimi diyeyim sadece.

5x12 Finale 1 kala yine yeniden harika bir bölüm.

5x13 Mükemmel bir final bölümü.Ağlatacağı fragmandan belliydi fakat diyalogların bu kadar kuvvetli,kaliteli olacağını tahmin edememiştim.Kimse de edememiştir muhtemelen.Aksiyon sahneleri bulunsa da,duygusal anlamda bizi gerçekten ''yok etti'' desek yeridir.

Dizinin en harika bölümlerini yazması yaklaşık 40 dakika süren bir yazı ile sizlere aktardım.Benim gibi birine 50 küsür satır yazı yazdıran diziyi , rica ediyorum izleyin.ilk sezonun tekdüzeliğine kanmayın.Dizi kurgu olarak sandığınızdan çok daha fazla şey vaat ediyor size.

Fakat bu entry i yazmamın bir diğer nedeni de , sözlükte person of interest seven yazarları bulmaktı.Entrylere göz attım,on birinci nesilden bir sürü sevdiğim yazar var gördüğüm kadarıyla.

Buraya kadar okuduysanız teşekkürler.Elimden geldiğince spoiler kullanmadım.Diziyi bu kadar sevmeseydim bunu yazmazdım kesinlikle.

Belki de kaydet tuşuna basmadan bu entry yi silerim,fakat bilemiyorum.evet.