bugün

9 ağustos 2016 erdoğan ın st petersburg ziyareti

aslında çok da şaapmamak gereken ziyaret.

zaten tayyip haftalar öncesinden düşen uçakla ilgili "bir pilotun hatası yüzünden" diyerek putin in karşısına ne şekilde çıkacağının sinyalini vermişti. böyle bir tesadüfe ne denir bilinmez ama artık darbe sayesinde bu iddiasını destekleyecek geçerli bir sebebi de oldu.

masanın başına oturduklarında doğalgaz, turizm ve ticari anlaşmalar gibi gözle görünür olanların yanında, türkiye karşıtı ülkelere ve örgütlere el altından verdiği destekleri de sayarsak rus tarafının elinde türk halkına direkt etkisi olan çok sağlam kozlar olacak.

peki türk tarafının rusya dan herhangi birşey talep etmek için masaya koyabileceği birşey var mı?

söylentiler doğruysa türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı' na yapılacak suikasti yine türkiye sınırları içerisinde engellediği söylenen bir rusya olacak masada.

peki abd ile rusya arasında çok önemli stratejik konuma sahip olan türkiye' ye karşı elinde bu kadar koz bulunan kgb emeklisi bir devlet başkanı, oyunu kazanmadan o masadan kalkar mı?

peki biz bu kozlara karşılık ne koyabiliriz masaya?

1) her kademeden komutan açığı olan, uçaklarını kullanacak pilotu kalmayan bir ordumuz

2) şimdi terör örgütü dedikleri yapının, ülkenin her kurumuna adam yerleştirmesine göz yuman bir istihbarat teşkilatımız

3) domatesleri başka ülkeye satma potansiyelimiz

4) savaş uçağı kullanacak pilot bulabilirsek, bir rus uçağı daha düşürme ihtimalimiz

5) doğalgaz almaktan vazgeçme eylemimiz

6) "suriyeli mültecileri sana salarım" tehdidimiz

7) suriye' de esad muhaliflerine destek verme şansımız

8) başında hayvanat bahçesi müdürü olan bilim ve teknoloji kurumumuz var.

dolayısı ile bu ziyaretten bir anlaşma çıkarsa emin olun ki yine türkiye aleyhine çıkacak, cumhurbaşkanı döndüğünde bu anlaşmayı "aman çok güzel yaptık, pek de güzel yaptık" diyerek destekçilerine satacak. cahil kesim "hülooaağğ rusya' yı dize getirdi büyük başkan" diye anıracak, işin kokusu çıktığında da her zamanki gibi "kandırıldık" denilecek.