bugün

çirkin kadın olmak

Çevresine negatif enerji saçan, ağzından güzel laf çıkmayan, ikili ilişkilerde vasıfsız, muhabbeti sarmayan, herhangi bir alanda kendini geliştirmemiş insanlar olabilirler. Bu noktada kadın erkek fark da etmez zaten.

Fiziki anlamda Çirkinlik dediğimiz kavram algılarımızdan süzülmeden tanımlanabilen bir şey olmadığı için birçok farklı görüşle yeniden ve yeniden anlam kazanmaya mahkumdur. ilk başta çok da dikkatimizi çekmeyen bir kişinin gittikçe gözümüze güzel gelmesi buna en yaygın örnek. Biraz daha subjektif açıdan bakarsak "dış görünüş önemli abi yaa" diyerek seçtiğimiz partnerlerimizin hiçbirinin aslında dünya güzeli / yakışıklısı olmadığını da biliriz. Leyla'yı Mecnun'un gözünden görürüz sadece, onun halini anlarız hepsi bu.

ikili ilişkilerde muhabbeti saran, hem bilgi hem duygu ufkunuzu uzaya taşıyan, keşke sürekli konuşsak dediğiniz hiçbir insanın çirkin olma ihtimali yoktur. Vakum gibidirler; iki gün sonra gözleri farklı bakıyor gibi gelir, bir hafta sonra ne güzel gülüyormuş yüzü de çok güzelmiş dersiniz. Bu illa sevgili mevzusuyla sınırlı bir durum da değil. Bu kişi ders hocanız olabilir, arkadaşınız olabilir.

Eğer kendinizi çirkin olarak algılıyorsanız sorun sizde, böyle bir muameleye maruz bırakılıyorsanız sorun karşı taraftadır. Şahsi fikrim iki türlüsüne de izin vermemeniz yönünde olurdu. Nitekim yaşamak için bile yeterince kısa bir hayat, yine de seçim sizin.