doğu perinçek

Kurtlar Vadisi'nin ilk bölümlerinde kendisi devletin menfaatleri için korkusuzca mücadele eden derin devlet (bkz: Doğu Bey) karakteri ile temsil edilmiştir. iş sadece isim benzerliğinde kalmamış birçok yönden bu karakterle bizim bildiğimiz Doğu Bey yani Doğu Perinçek arasında da zira oldukça benzerlikler vardır.

1- O dönem dizinin en güzel bölümleri olan 1-97 bölüm arası ulusalcı bir karakterdeydi. Buna gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'da keza dizinin önceleri ulusalcı ekibin (askeri istihbarat vasıtasıyla) ergenekon operasyonlarından itibaren ise Kurtlar Vadisi Pusu adıyla başlayan dizinin ise emniyet istihbarat vasıtasıyla cemaatin kontrolünde olduğu ve en sonda cemaat-akp bozuşması ile tamamen mit vasıtası ile akp'nin kontrolüne geçti diye haklı bir şekilde değinmişti.

2. ilk Kurtlar Vadisinde konsept danışmanı Doğu Perinçek'in yanından yetişme bir kişi olan Soner Yalçın idi. Yani senaryoya şekli veren kişiydi. Geriden de özellikle askeri istihbarattan (bkz: Hasan Atilla Uğur)'dan bilgiler alındığı söylenirdi ki bu komutanda Apo'yu sorgulayan komutandır ve bugün Doğu Perinçek'in yanında bulunmaktadır.

3. Dizideki Doğu Bey Türkiye'nin çıkarları için uğraşan, devletteki gladyo ile mücadele eden, Kıbrıs ile yakından ilgilenen ve büyük lider Rauf Denktaş ile yakın dostluğu da olan bir kişiydi. Hatta Rauf Denktaş diziye bir bölüm konuk olmuş ve Doğu Bey ile konuşmalar yapmışlardı. Gerçekte de Doğu Perinçek'in Rauf Denktaş ile sıkı dostluğu vardır. Talat Paşa Komitesini beraber kurmuşlar ve ermeni yalanlarıyla mücadele etmişlerdir, Avrupa'nın ortasında beraber mitingler düzenlemişlerdir, yine Doğu Perinçek'te devletteki gladyo yapılanması ile yıllarca savaşmıştır vs.

4. Kendisi kesinlikle basit bir insan değildir. Bu ülkede iktidarlarla oynayan, koalisyon hükümetleri pek işine yarayan, Mesut Yılmaz'ı pijamayla karşılayan Aydın Doğan, iş Doğu Perinçek'e gelince pek bir saygılı karşılamakta ki sanırım onu gayet iyi tanımaktadır. Eski bakan Yaşar Okuyan, Aydın Doğan'a gittik ve Doğu Bey kendisine bayağı bir iyi konuştu demişti. iyi konuştudan kasıtta bellidir pekte kibar olmayan ve sanırım devletinin yanında ol, bırak cemaatle birlikte olmayı minvalinde konuşmalar olsa gerek... Bugün akp iktidarda ise de özellikle darbe kalkışmasını önlemede Doğu perinçek'in büyük bir payı vardır diye düşünmekteyim. Zira kendisinin ergenekon operasyonlarına rağmen orduda fethullahçılardan daha güçlü olduğu su götürmez. Ki bu darbe girişimi %1,5 luk bir kalkışma idi. Ama Doğu bey yanlısı insanlar bu darbeye bulaşmadılar. Üstelik karşı durdular ve önlediler. Yine kendisinin yüksek yargıda da büyük bir gücü vardır ve yüksek yargıyı cemaatten ele geçirmede çok önemli bir pay sahibidir. Hükümetinde politikalarının değişmesi, Cumhuriyet değerlerini anladık sözleri ve Binali Yıldırım gibi iyi bir kişinin başbakan olması tesadüfi değildir.

5. Aydın Doğan'ın büyük bir medya patronu olduğu aşikar. özellikle baş gemi hürriyet gazetesi Doğu Bey'in kontrol edebildiği, söz geçirebildiği veya paralel düşüncesinde insanlarla doluydu. o dönem doğu bey nezdinde devlet ile iyi geçinmeye çalışıyordu belli ki... ancak ergenekon operasyonlarından sonra ise bunlar uzaklaştırılıp kovulurken taha akyol, nazlı ılıcak vs. gibi cemaat kalemleri ile gazete doldurulmuş doğu bey'den sonra devletin yeni sahibi fethullah görüldüğünden olsa gerek merkez medyada ona yönelik bir yakınlaşma başlamıştı.