bugün

siirt

tek cadde üzerine kurulu il. güres caddesi'nin dışındaki yerlerin pek hareketli olduğu söylenemez. misafir olarak gidilince kalacak bir/iki yer dışında pek mekan yoktur. bu mekanların ana öznesi siirt öğretmenevidir. gerek kimi otellere göre konforu gerek güvenli olması açısından tercih edilebilir mekan öğretmenevidir.

araplar ve kürtler arasında yıllardır süren bir anlaşmazlık vardır. şu sıra pek gün yüzüne çıkmasa bile arada bir sorun olduğu herkesçe aşikardır. zaten siirt'i mali anlamda domine eden kesim araplardır. ticaretin aslan payını araplar ellerinde tutmaktadır.

yemek yenilecek mekan olarak güres caddesinin sonunda bulunan adını şimdi tam olarak hatırlamadığım lüks bir lokanta var. hali vakti yerinde olanların genelde uğrak yeri burasıdır. fakat yemekleri hem pahalı hem kötüdür. yalnız iş bankasının arka tarafında bulunan lokanta osman gerek yemekleri gerekse hizmetleri ile tercih edilebilir mekandır.

belediyesinin hizmet götürmediğinin esas kanıtı sokaklardaki çöpler, sürekli ortada dolaşan ve trafiği felç eden inekler örnek olarak gösterilebilir.