bugün

adalet meslek yüksek okulu

adalet myo'yu sadece lise mezunu, göreceli kapasiteleri düşük bireylerin okuduğunu zanneden, onu bunu ezen dingilleri piyasaya çıkarmıştır.

yüksek lisansta birkaç arkadaşım açıktan adalet okumaktaydı. biri 4.00 ile bitirdi. ancak dgs'de içine etti. diğeri ise 3 ile bitirdi ucundan kaçırdı. 4.00 ortalama onda olsa şu an 3. senesiydi deu hukuk'ta.

öncelikle aöf ve pek çalışmadan uçuk ortalamalar yapmak tam bir rezalet fakat böyle bir fırsat varsa kaçırmıycaksın. benim idealim belli ancak hukuk sevdam olsa burdan yürürdüm. zira ales, ygs, dgs sevdğim tarz sınavlar. lys gibi ezber show gerektirenlerden nefret ederim.

son olarak yıllar önce de dedim şimdi de diyorum: evet iki yıllıklar genelde hep kendilerini belli ederler. fakültede görsen anlarsın bunlar myo'dan falan diye. ancak bu da bir genelleme. yani geneli böyle olsa da içlerinde cevherler var yine.

ve elbette farklı olmaları aptal oldukları anlamına gelmezken, sanat tarihi gibi gelecek vaad etmeyen bir ton bölümden çok daha kaliteli önlisans bölümleri olduğunu da eklemek gerek.