bugün

asgari ücretli

Alım gücü bundan 20 yıl öncesinın devlet memuruna denk olmasına rağmen kazancı ve çalışma şartları zamanın gerisinde kalan zümre.
AKP nin asgari ücreti artırmasıyla bu iş olmaz. Aha akp yarinden itibaren asgari ücreti 3 bin tl etsin. E gerisi ne olacak? Sermaye direkt çin e, Romanya ya kayacak. Asgari ücret devlet politikasından ziyade vicdani bir problemdir. Son 15 yıldır dünya da milli sermaye kalmadı. Her patron daha düşük fiyata üretecek köle toplumlar arıyor. Buda haksız rekabeti ve çakma malları ortaya çıkarıyor.

" işçiler sizin kardeşlerinizdir. Allah onları sizin yardımınıza verdi. isteseydi sizi onların yardımına verirdi. Öyleyse onlara iyi davranın. Onlara yapamayacağı işleri yüklemeyin. Yüklerseniz yardımcı olun. Onlara yediklerinızden yedirin, gıydıklerınızden giydirin "

Hadis i şerif.

" bize işçi olan evlensin, kendine bir eş, binek ve ev edınsın "

Hadis i şerif.

işçilerin patronların yediğinden yemesi, gıydıgınden giymesi, eş, ev, binek sahibi olası. Sanırım komünizm ve kapitalizm bu hadisin uygulandığı toplumda yıkılır. Yıkılmasınada, bu hadislerin uygulanmasını komünistler bile itiraz etmeden isterler, belki bunun tesiri ile iman bile ederler. Lakin şimdiki şeriatçı geçinen patronlar bu hadislere savaş açarlar. Bunu iyi biliyorum.