bugün

2016 eurovision şarkı yarışması

geceyi şöyle bir toparlayacak olursak..

izlanda mı yoksa Avusturya mı diyip son anda izlanda'yı koyduğum ( never forget hatrına) ilk 10 listemde 9'da kaldığım ilk yarı final olmuştur.

Yunanistan'ın saçma ötesi şarkısına "abi bi de dansçı koymamız lazım napalım?" diyip orijinal gruptan elemanın birini çıkarıp yerine dansçı koydukları, yetmemiş gibi ona şarkı söyletmeler, o da yetmemiş gibi dansçıya eşlik edecek diğer solist abinin dans kalaslığı ile birleşince finale kalamamaları çok da iyi oldu çok da güzel oldu tamam mı ?

çek cumhuriyetine sevindim ama geçen seneki şarkı sanki daha bi güzeldi gibi.

ermenistan güzel kamera filtreleriyle güzel sahne yapmış şarkı zaten iyiydi bi seviye atlamışlar

basın toplantısındaki dağlık karabağ muhabbeti çok gereksizdi bu arada durduk yere azerbaycanla bozuşacaklar orda ama azeri kızımız semra ingilizce kıtlığı sebebiyle soruyu anlamayınca " bu yarışma müzik için çok da şey yapmayalım bu konuyu"diyip geçiştirdi bence iyi oldu.

kıbrıs uzun zamandır dinlediğim eurovision'a katılan en iyi rock şarkısıydı bi önceki için bkz: hanna pakarinen (2007)
basın toplantısında final için kura çekiminde ne istiyosun sorusuna ( finalin ilk yarısı mı ikinci yarısı mı ) bira cevabını verdi keltoş abimiz.

avusturya bebeğime gelince de ya çok heyecanlı ya da biraz saftirik bir kız. onu daha çözemedim ama sevindim yine de çıkmasına.

hollanda düz şarkılarla gelmeyi seviyor en son 2. oldukları yıl sevmişdim düzlüklerini de artık yettere breahh dedirtiyolar.

macar abimiz bu senenin duygusal terminatörü.

son olarak yılın mutlak favorisi rusya'ya gelecek olursak. mans'tan sonra sahne nası geliştirilir sorusuna güzel bir cevap vermiş abimiz her ne kadar provalarda düşme tehlikesi geçirse de finalde düşmezse rahat rahat alır. bunu bilen basın mensupları da basın toplantısında sıkıştırdılar abimizi. seneye moskova'ya gelirsek lgbt'i sıkıntı çeker mi zira ülkenizde bi deyyus var sıçar ağzımıza diye sordular. sergey ise geçiştirmek için çok saçma ama bir o kadar da komik bi cevap verdi : ülkede gayler var saklamıyoruz. çok güzel gay barlarımız da var. bekleriz. olm adam can güvenliği soruyo sana nerde ne yenir diye tripadvisor olarak kullanmıyo seni.

sonuç olarak gayet güzel geçen bir yarı final olmuştur..

bu aradaaaaaaa....

Europe - Final Countdown şakaları mu-az-zam-dı