kadir mısıroğlu

tanım: tarihçi olduğunu iddia eden bir çeşit inanç tüccarı.

--sözün özü--

toplumumuz tarih boyunca savaşlar görmüş, türlü badireler, tacizler, yıkımlar atlatmış kan ve göz yaşlarıyla ayakta kalabilmiş
bir toplumdur. dönem dönem görüş ayrılıkları yaşasa da; ilkin bu ayrılıkları körükleyenleri, daha sonra da kendi ayrılıklarını ortadan kaldırarak ayakta kalabilmeyi sürdürmüştür.

söz konusu şahıs toplumumuzu kutuplaştıran; onlar, şunlar, bunlar diyerek farklı farklı görüşlere sahip insanlara; etrafındaki düşünmekten yoksun güruhun da desteğiyle hakarete varan ithamlarda bulunan, bilmem kaç dolar için kin kusan bir saygısızdır.

kullandığı dini terim ve birtakım toplumsal karşılığı olan ifadelerle, kendisini izleyen cahil bırakılmış kitle tarafından son dönemde oldukça popülerleştirilmiştir.

hazır enrtyi okumaya devam ediyorken, bir parantez açmak istiyorum. ben boş zamanlarımda uluslararası tarihi kaynakları yabancı dil bilgim elverdiğince okumaya çalışırım. size verebileceğim tek tavsiye siz de okuyun. en azından ilk duyduğunuz yargıları kesin doğru olarak kabullenmeyin, "savunmayın" demiyorum bile. kapat parantez *

hakkında tek kelime edilmesinin dahi safi zarar olan bu şahıs ile ilgili entry gireceğimi düşünmezdim ancak şahsın şu sözleri eminim vicdanı olan her Türk gencinin kalbini incitmiştir.
“Siz Osmanlıyı işgalcilerin mi yıktığını zannediyorsunuz? Hayııır! Osmanlıyı yıkan Mustafa Kemal’dir. Mustafa Kemal,16 Mart 1920’de çıkarttığı bir kanunla “Osmanlı imparatorluğu ebediyen münkarizdir ” kararını alarak Osmanlıyı yıkmıştır.”
keşke bu şahsın ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıp bir akıl hastanesinde tedavi görseydi de bu sözleri sarf etmeseydi.
keşke dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız vergilerle maaşını alan savcılar yala**lık yerine görevlerini yapabilseydi.
çok şey istiyorum değil mi?
lanet olsun.

--sözün özü--