bugün

pachelbel re major kanon

Ecnebi düğünlerinde düğün müziği olarak çalıyorlar bunu. Adeta 9. senfoniyi detone olan ergen sesiyle insanlığa doğruluğuğa diye okumak kadar büyük bir hakaret müziğin güzelliğine karşı, hem de kimden 3'üncü yılı dolmadan muhtemelen bir ihanetle süslenecek ki süsleneceği de bilerek kullanıyorum çünkü bilenler bilir bütün aşk martavallarının ardında aslında birbirini sevmeyen beyni zamane eğlenceleri tarafından folloş olmuş birbirini pek sevmeyen fakat seviyormuş gibi yapan maymunsulara dönüşür o iki insanın yaşadığı zamanla bir evliliğin nasıl bir parçası olabilir bu müzik?

Neyse ben kendi gözümden anlatayım. Tam da bir solucan deliği açıldıktan sonra bambaşka paralel evrenlerdeki bambaşka nedenselliklere otostop çekme kıvamındaki bir yolculuktan, maceradan önce bizim evrene veda edilirken dinlenecek türden bir müziktir.

Giderken de elveda ve bütün o balıklar için teşekkürler deme hissini yaratır insanın içinde. Keşke ses dalgalarının iletimiyle oluşan quantum elektrodinamiği denen bir kuram tarafından tamamen anlaşılabilir olan bir yapının bu kadar güzel şeyler yaratabilecek potansiyelinin varlığına gözümüzü açan tanrı onunla bütün evreni kaplayacak yaratacak kudreti de henüz bizden esirgememiş olsa