bugün

uludağ üniversitesi

hiçbir boku beceremeyen, her şeyi eline yüzüne bulaştıran rezil bir öğrenci ve not işleri olan üniversite.

ortalaması 2.50'nin üzerinde olan öğrencilere 1, ortalaması 3.00 üzeri olan öğrencilere 2 ders fazladan alma hakkı veriliyor. yani dileyen öğrenciler üstten ders alarak sonraki yıllardaki yükünü hafifletebiliyor. yahut ortalaması yüksek olan öğrenci alttan dersi olsa da, o dönemki derslerini eksiksiz alabiliyor bu sayede.

3. sınıf 2. dönemdeyim an itibariyle. ortalamam 2.69 ve 1 ders fazla alabiliyorum. alttan dersim olan matematik 2 ve dönem dersim olan uluslararası iktisat politikası dersim çakışıyordu. bu da beni tercih yapmaya ve 1 dersi eksik almaya itiyordu. bunun üzerine öğrenci işlerine gidip dilekçe vermem durumunda sorunun hallolacağı söylendi. olması gereken de buydu. öğrenci işlerine gittiğimde ise nasıl büyük bir bela ile karşı karşıya olduğumu gördüm. 6 dersi olup 4'ü çakışan öğrencinin dramı mı dersin, bir boku çözemeyen beceriksiz görevliler mi dersin, ikide bir kilitlenen otomasyon mu dersin; tam bir rezillik vardı.

neyse ben dilekçemi yazdım. birkaç gün sonra sorunun hallolduğunu ve 2 dersi de alabildiğimi otomasyonda gördüm. işlem tamamdı. tabi sıkıntı giderilince ben de takibi bıraktım. zira iki dersi de alabildiğimi gözlerimle görüyordum ekranda. haftalarca derse girdim; hatta ve hatta vizelere hazırlık babında bütün dersleri gözden geçirdim. bu gözden geçirdiğim dersler içerisinde uluslararası iktisat politikası da vardı. fakat az önce işler değişti. malum vizeler yaklaştı; ders çalışıyorum. ders arasında internete gireyim biraz dedim. nereden estiyse otomasyona girdim. ardından ders alma sekmesine tıkladım. bir de ne göreyim ? bütün derslerimin yanında ''kesin kayıt'' ibaresi varken, uluslararası iktisat politikası dersimin yanında ''reddedildi'' ibaresi var. bir anlık şoktan sonra ukey'e girdim. her dersin bilgileri, slaytları, sorumlu olduğumuz kitaplar vs mevcutken, uluslararası iktisat politikası adlı dersin ukey'de olmadığını gördüm. benim için ikinci şok oldu. vizeler 18'inde başlıyor. derslerle ilgili işlemler biteli günler oldu. ben de bütün işi gücü bırakıp yarın okula sorunun çözümü için gideceğim. bakalım neler olacak ? haklı olan davamda aleyhime bir sonuç çıkarsa çok büyük olumsuzluklar çıkartabilme potansiyeline sahibim; zira ciddi anlamda tepem attı bu rezillik karşısında.

güncellenecek...

edit: konuyu anlatır anlatmaz yardımcı oldular. işim 30 saniye gibi bir sürede halloldu. herhalde iyi bir anlarına denk geldik.