26 mart 2008 fenerbahce galatasaray basketbol maci

Fenerbahçe'nin, önemli oyuncuları Solomon, Mrsic ve Ömer Aşık'ın berbat ötesi oyunlarına rağmen kazandığı karşılaşma olmuştur. Kenarda bu kadar kötü bir Fenerbahçe yönetimi (bkz: Tanjevic) ve sahada bu kadar kötü oynayan * bir Fenerbahçe varken Galatasaray'ın bu maçı kazanamaması düşündürücüdür.

Ayrıca Galatasaray bu maçı uzun oyuncu eksikliğinden kaybetmemiştir, pota altında Fatih Solak maçın sonlarına doğru bütün Fenerbahçe uzunlarına üstünlük sağlamıştır. Belki yaptığı 2-3 hatalı yürüme sonucu etkiledi denebilir ama Fenerbahçe takımında da top kaybetmeyen oyuncu yoktu. Sonuç itibariyle; Galatasaray takım olarak son noktayı koyamadığı için kaybetmiştir.

Öte yandan ntv spor'da maçı anlatan spikerin * şom ağızlı olduğunu maçın sonlarında üst üste gelişen 2 pozisyonda anlamış oldum. Şöyle ki:

--spoiler--
1) Charles Gaines 2 serbest atış için faul çizgisine gelir.
Spiker: Gaines serbest atış çizgisinde iyi değil, kaçırması muhtemel v.s. *
Sonuç: Gaines 2/2 attı.

2) Bir dakika içinde bu sefer Cüneyt Erden 2 serbest atış için gelir.
Spiker: Cüneyt takımının en iyi serbest atıcısı, Fenerbahçe için kötü v.s.
Sonuç: Cüneyt 0/2 attı.
--spoiler--

Ekleme: Öyle veya böyle iyi bir maç oldu, bir takımın büyüklüğünü maçta çıkan olaylara bağlamaya gerek yoktur. Kaldı ki Fenerbahçe'nin büyüklüğü de sorgulanabilecek birşey değildir. Tribünlerde veya kenar yönetimde çoğu maçta taşkınlıklar yaşanır, bunlar Galatasaray'ın maçlarında olmuyormu ki * bitmiş maçın ardından boşa konuşuyorsunuz. Yoksa * uzun yıllardan sonra ilk kez Fenerbahçe'yi 2 sefer üst üste yenme fırsatını kaçırdığınız için mi üzüldünüz?

(bkz: Fenerbahçe'nin ölüsü yeter)