bugün

haber tarihine bakmaktan aciz kitle

gerçekten bugünkü sinir sınırlarımı zorlayan kitledir kendileri. mevcut haberin linkini paylaşmayacağım malum site, herhangi bir şekilde tıklanmasın diye ancak anlatmakla yetineceğim.

şimdi bir gazetede 2013 yılında o dönemin gündemi üzerine abartılı bir yaklaşımla alkol alımının ülke genelinde ciddi manada kısıtlanacağını yazmış. bu hadise sanırım 2013 haziranında gerçekleşiyor. bugün ise ekşisözlükte bir başlık açılmıştı ve bu başlıkta bir zat o günün haberini bugün zannetmiş ve alkolün yasaklanacağını ima eden bir başlık açmış ve haber linkini paylaşmış. başlığı ve yazıyı görünce canım sıkıldı dürüst konuşmak gerekirse ancak sonra haberi solcuların yaptığını görünce biraz rahatlamıştım ancak aradan birkaç kişi zaten haberin eski tarih olduğunu bildirmişler.

aynı paylaşımı facebook'ta bir tane uzaktan arkadaşım tarafından paylaşıldığını gördüm ve ikinci defa gündem olmasına şaşırdım. ekşiden okumaya devam ederken birileri torba yasa içinde falan geçecek demişler, hemen internette detaylı hem muhalefet, hem iktidar kanalından bir arama yaptım ve sonuç yok. en son 2013 ve 2011'de bu benzerde haberler yapılmış. paylaşım yapan kızın yorumlarına bakınca, o da torba yasa falan diye bir şeyler saçmalamış. daha sonra birkaç kişide daha gördüm, sinirlerim iyice had safhaya çıktı.

hayır salak gibi eski haberi yeni sanmanıza mı şaşırayım, alkol işini gündem yapacaksınız tek zevkimizden olacağız sayenizde ona mı yanayım, yoksa ben de sizin gibi insanlarla aynı havayı soluyorum ona mı yanayım bilemedim. bu ülkede kesinlikle iddia ediyorum ki, insanları cahil sanan insanlar, cahil dediklerinden çok daha kötü durumdalar.