bugün

müslümanlık

Müslümanlık ne demektir?

Kuran'a göre müslüman; Allah'tan başkasına teslim olmayan, barışçı olan, kötülüklerden sakınan, özgür olan, sürekli gerçekleri arayan ve kendi annesi babası bile olsa asla adalet anlayışından taviz vermeyendir.

Müslüman, mükemmel olan Allah'tan başkasına tapmayandır. Kısacası; Allah'a şirk koşmayan, o'ndan başkasını putlaştırmayandır. Allah dışındaki tüm otoriteleri sorgulayandır.

Müslüman, Allah'ın kitaptaki ve doğadaki ayetlerini inceleyen, o ayetler üzerine düşünen ve 'rabbim, sen bunları boşuna yaratmadın' diyendir.

Müslüman, haksız yere kimseye zarar vermeyen, her insana karşı barışçıl bir tavır sergileyen ''barışçı''dır...

Müslüman, bir topluluğa olan kininden dolayı, o topluluğa karşı adaletsiz davranmayandır. Çünkü müslüman için en mühim ilkelerden birisi de adalettir. Müslüman, asla ve asla adaletten taviz vermez.

Mümin onurludur. Mümin erdemlidir. Mümin insan, asla kimseyi putlaştırmaz; mükemmel olandan başka hiçbir varlığa kulluk yapmaz.

Allah'a bile körü körüne inanmaz Müslüman. Zann'dan sakınır, hiçbir şeyin ardına körü körüne düşmez; iman eder müslüman, iman...

müslüman, allah'a da körü körüne inanmaz. onunkisi ''iman''dır. O, Allah'a, körü körüne inanmaz; 'bilgiye ve delillere dayalı bir emin olma işlemi'dir onun imanı.

bilinenin aksine; haksız yere insanların kafalarını kesenlerin, kadınlara tecavüz edenlerin, kadınları taşlayarak öldürenlerin veya kadınları çarşafa kapatıp, onları 'diri diri gömenlerin' islam ile hiçbir alakaları yoktur...

bilinenin aksine; allah'a iman ettiklerini iddia edip, şeyhlerine sorgusuz sualsiz teslim olanların, onları bir kez olsun sorgulamayanların, türbelere gidip de ölülerden yardım isteyenlerin yahut saçma sapan şeyleri millete kakalayarak, 'din adına' menfaat sağlayanların; din tüccarı olanların islam ile hiçbir alakaları yoktur.

Müşrikdirler onlar, müşrik!..

kafirdirler onlar, kafir!..

Bu kadar açık... Son bir ayet ile bitirmek istiyorum:

9:34 Ey gerçeği onaylayanlar, din bilginlerinin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hak etmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele.

barış ve dua ile...