bugün

trafik kazası

hayatımızın ne kadar ucuz olduğunu kanıtlar. binlerce kişi trafik kazasından vefat etmiştir, en şanssız ölüm şeklidir bence.
geçen sene, tatilden eve dönmektesiniz. tahmini 5 saat olmuştur. yolculuğun 3 saatinde yağmur yağmıştır fakat şuan yağmur yoktur, sadece yerler ıslaktır. arabada müzik dinlersiniz ve yol yorgunusunuzdur. eve 15 dakika kalmıştır, arabayı süren dışındaki herkes uykuludur. otobandan çıkıp eve gitmek için sağ şeride yanaşıp yavaşlarsınız. otobandan çıktığınız an tahmini 20 veya 30 metre ileride bir araba ara sokaktan yola çıkar. işte o an, hayatımızın ucuz olduğu fikrine vardığım andı. her salise 1 saat gibi geliyor ve fren sesi canımı yakıyordu ama, kaza olmamıştı. çıldırmıştım, nasıl böyle birşey olabilirdi? yaşamak isteyen insanların bir kazadan dolayı vefat etmesi ve ağlayan kişiler? o kaza olsaydı 4 veya 5 kişi ölseydi, arkamızdan kaç kişi üzülecek ve sevinecekti? o kaza olsaydı, buraya yazı yazabilirmiydim?
kısaca, araba sürerken ne kadarda dikkatli olsanız bile iş karşınızdaki kişide bitiyor, her an herşey olabilir gibi dikkatli olmalısınızdır.