bugün

sünnet olmanın islam la bir ilgisi olmaması

Sünnet olma olayı yahudilikten gelme ve islamda olmayan bir şeydir tıpkı takke giyme ve tesbih gibi. Kaan Göktaş ın ''Oldu da maşallah'' kitabına bir göz atabilirsiniz.
''Hadis ve sayir kaynaklarda Hz. Muhammed’in sünnet edildiğine dair bir emare yok. Hatta onun hayatındaki en abuk sabuk ayrıntılara girilmesine, peygambere her türlü çirkin iftira atılmasına rağmen, onun sünnet edildiğine dair bir ayrıntıya rastlamıyoruz. Çünkü yok. Şöyle bir iddia var: O doğuştan sünnetliydi… Ancak doğuştan sünnet dediğiniz şey, aslında bir anomali, yani cinsel işlev bozukluğuna yol açan bir rahatsızlık. Bu iddiayı da şöyle çürütüyoruz: Hz. Muhammed’in eşleri ve çocukları vardı.

Peki ya ilk Müslümanlar, Halifeler?

ilk Halifelerin hayatı da çok ayrıntılı anlatılmasına rağmen, onlarda da sünnete rastlamıyoruz. Mesela Hz. Ömer, 55 yaşında Müslüman olan bir adam, sünnet olmuyor. Hz. Ali çocuk yaşta Müslüman olduğu halde sünnet edilmedi. Evlatlığı Zeyd ve ilk ezanı okuyan Bilal Habeşi de öyle. Bunun dışında peygamberin torunlarının sünnet edildiğine dair de hiçbir bilgi yok.''

Bilinen tek bilimsel yanı: cinsel hazzı azalttığı.