bugün

29 şubat 2016 fenerbahçe beşiktaş maçı

bir derbi.

benim şahsi görüşüm olmakla birlikte, ki böyle olacağına yarın güneşin doğacağı kadar eminim;
beşiktaşlıların unutmak isteyeceği bir maç olacak. bakın arkadaşlar, fenerbahçe'nin vizyonu kazanmaktır. isminin yer aldığı her branşta kazanmak için vardır. kazanır ya da kazanmanın eşiğinden döner. ama hep yarıştadır, kopmaz. 20 senede 1-2 defa şampiyon olup, bunlardan efsaneler türeten, kazandım zannederken göt üstüne oturmalara ''onurlu mağlubiyet'' ''şerefli üçüncülük'' destanları yazan bir kulüp değildir fenerbahçe. işte bu maçı da, tecrübesiyle kazanacak. hem de net bir oyunla ve skorla.

evet beşiktaşlı haylazlar.. şu an lideriz diye sevinirken, kafanızın içinde bir yerde fenerbahçe korkusu kımıldıyor ya hani, çaktırmamaya çalıştığınız.. işte onunla yüzleşeceksiniz bu akşam.. ''ibne hakem'' demeye bile utanacaksınız.

ha bir de, beşiktaş'ın neden kadıköy'den çıkamayacağına ve sezon sonunda şampiyon olamayacağına şuradan da değinelim. 5-6 sayfalık başlıkta fenerbahçe'ye böyle çakacağız, şöyle çakacağız, lider geliyoruz, şampiyonluk maçımız vb bir sürü entry girmiş pek muhterem hayalperest beşiktaşlı arkadaşlarım. yahu oynayacağın rakip ligde en iyi iç saha performansına sahip takım. oynayacağın rakip, 11 senedir kadıköy'de yenemediğin bir takım. ayrıca son 10 senede ligdeki bütün iç ve dış maçlara bakılınca, sadece 4 kere kazanabilmişsin bu rakip karşısında. ama bir özgüven var ki omen tanrem! sanki beyefendiler çaykur rizespor ile oynamaya geliyorlar. e buyurun gelin. bekliyoruz. bu olayı galatasaray tarafı çok yaşadı bakın. bu sene moruz diyerek geldiler, bu sene kadıköy büyüsü bozulacak dediler, ama sonuç, sıfır. fenerbahçe'nin, kadıköy'de bir maçı kazanması gerekiyorsa, o maçı kazanır.. acaba kazanamaz mıyız düşüncesi hiçbir fenerbahçeli'de yok şu anda. beşiktaş'ta ise var. özgüvenlerinin altında ciddi bir korku var...

bu maç, beşiktaş tarafındaki özgüveni hunharca kıracak. zaten stresten son maçlarda dan dun giden beşiktaş, bu maçla birlikte, gerçek bir şampiyonluk yarışı nasıl olur görmeye başlayacak. 23. haftaya girdik, beşiktaş daha 21 maç yaptı ve o stres artışı takımda ve teknik direktörde görülüyor. işte bu noktadan sonra devreye ''büyük takım'' psikolojisi girecek. bu maç pek çok şeyin miladı olacak.

fenerbahçe'nin çok ezici bir oyun oynayacağını biliyorum. sadece kazanıp bırakmayacak beşiktaş'ı. ezecek.. ezecek ki, şampiyonluk yarışı nasıl olur görsünler.. ezecek ki, şampiyonluk yarışındaki rakibine nasıl gözdağı verilir öğrensinler..
psikolojik olarak şampiyonluk yarışı yapabilecek durumda olmayan beşiktaş tarafı, bu maçtaki ezici fenerbahçe oyunu sonrası iyiden iyiye dağılacaktır. unutmayın, fenerbahçe tersten saplar..

edit: görsel

maç sonrası editi: ben demiştim.. büyük takım tecrübesi.. hadi şimdi ziktirin büyük konuşan renksizler.