bugün

idrak yolları enfeksiyonu

Kliniği açılsa kimse sıra almaz bizim ülkemizde, çünkü idrak yolları enfeksiyonu latenttir. Yani sessizdir. ve sizde var olması, aslında sizde bu enfeksiyonun olmadığını size kabul ettirir. Ben, bende az bi şey olduğunu düşünüyorum çünkü her insan her düşünceyi anlayabilecek kapasitede değil. Ama asla tüm vücudumu ele geçirmesine izin vermeyeceğim.

idrak'tan başlayalım. Dereke arapça'da en derin yer anlamında kullanılıyor. idrak da bu drk kökünden türetilme ve bir yere varma, bir konuya erme anlamına geliyor.

Patolojisi çok basit. Hastalığın ilerleyişi ve kimliği yani.
Ortada farklı bir düşünce var siz de bu düşünceyi sırf farklı bir düşünce olduğu için akıl süzgecinden geçirmiyor, diğer düşüncelerinizle kıyas etmeye lüzum görmüyorsunuz. Elekleriniz iltihaptan o kadar dolmuş oluyor ki yani, aşağıya unun geçişine izin vermiyorsunuz.

"Ama benim düşündüğüm şey doğru.".
Ulan doğruysa diğer düşüncelerle kıyaslama yapmaya niye korkuyosun, eminsen doğrundan eninde sonunda kendi doğrunu bulman gerekecek zaten. Diyalektik dedikleri şey; tez+antitez=sentez. Fikirleri çarpıştır biraz.

Ülkemizde çok sık enfeksiyona tutulma var. Kaynak çok çünkü. Böyle firil firil geziyolar bi de.
Enfeksiyon bulaşıcı maalesef. Gripte el yıkamak işe yarasa da idrak yolları enfeksiyonunda beyin yıkamak kontrendike, yani kesinlikle uygulanmaması gereken şeylerden.
iltihap tüm vücuda yayılırsa sonra millete ahkam kesip tecavüzcüleri meşrulaştırmaya, insanların düşünme ve düşünce haklarına kilit vurmaya, 'canlar' yakmaya başlıyosunuz. Biz de ölseniz de şu dertten kurtulsanız diye dua ediyoruz.

ilacı? O da çok tatlı, böyle meyve suyu gibi. Biraz hoşgörü, biraz da okuma ve anlama hevesi. Felsefe yapma cesareti. Çevrenizdekilere de , özellikle çocuklara da rahat düşünme imkanı sağlama.
Ömür boyu kullanın, karnınızın da tok olması gerekmez, korkmayın.

Edit; sgk bunu da karşılamıyor beyler. işine gelmiyor galiba.