bugün

atatürkü allahtan güçlü sanmak

Atatürk'ü eleştirenlerin yazılarını dikkatle okurum her zaman. Ancak şöyle bir ortak özelliklerini farkettim ki eğer onların yersiz eleştirileri olmasaydı atatürk'ün putlaştırılması durumu ortaya çıkmayacaktı.

Hele ki akp rejimi ile birlikte son yıllarda daha da dikkat çeken bir durum olmuştur bu. Eleştirilerine karşı çıkanlar olduğu zaman ise savunulan şeye (yani atatürk'e) tapılıyor muamelesi yapmaktadırlar.

Bunu ben şuna bağlıyorum ki onların anlayışına göre bir kişiyi savunacaksan ya da düşüncelerini benimseyeceksen ona tapman gerekmektedir. Sanıyorum bu sebeptendir ki günümüzde recep tayyip erdoğan ile eşini paylaşmak isteyenler mi dersiniz, onun hz. Muhammed'ten sonra gelmiş ikinci adam olduğuna inananlar mı dersiniz, doğum günü kutlu gündür diyenler mi dersiniz, bir taraflarının kılı olmayı kendine reva görenler mi dersiniz türemeye başladılar.

Demem o ki algınızı değiştirin arkadaşlar. Kemalist dediğiniz kişilerin ideolojileri atatürk'e olan minnettarlık ile birlikte onun fikirlerini benimsemek ve pratik zekasını örnek almaktır. Onun haricinde kimsenin kimseye taptığı ya da putlaştırdığı yok. Siz eleştirirseniz onlar da savunur ki gayet normal bir durum bu.

Yani her şey aslında sizin kafanızda olup bitiyor.