bugün

the forgotten

yönetmenliğini joseph ruben'in yaptığı 2004 yapımı film. başrollerinde ise julianne moore, christopher kovaleski ve dominic west var. kurgusuyla olsun, rejisi ve oyunculuklarıyla olsun çok fazla övülemeyecek film. özellikle fragmanı izlendiğinde büyük beklentilerle oturulan koltuktan "ee bu mudur?" şeklinde bir olmamışlıkla ayrılabilirsiniz. buradan sonra yazacaklarım fena halde spoiler içermektedir, ondan sonra vay efendim ben görmedim, vay efendim ben bilmiyordum demeyiniz çok rica ederim.

--spoiler--
filmin girişi yüksek aksiyon barındırıyor. bu açıdan iyi bir girişe sahip olduğunu söylemek mümkün. lakin! o nasıl bir finaldir yahu. sanki hiç üzerinde çalışılmamış, gelişigüzel bir final hissi uyandırıyor insanda. bir kere ben şu tuhaf uzaylı amcamıza kafayı taktım. çocuğunun özlemiyle yanıp tutuşan bir anayı labirentte dolanan denek hayvanına çevirdi ya, helal olsun. hadi onu geçtim, o uçurulmak hadisesi neydi? birde bu uçurulma denen hadiseyi baş karakter telly'nin arkadaşına anlatışı vardır ki e pes dedim. az önce gözleri önünde gökyüzü semalarına çıkan birini anlatırken "az önce aldılar onu" demedi mi, e cidden pes. almak? o bildiğin vantuzlamak ya, neyse... filmin finali zayıftır, e neydi şimdi bu demenize sebebiyet verecek potansiyele sahiptir.
--spoiler--

kısacası; eğer bir buçuk saat için yapabileceğiniz daha iyi bir şey yoksa izlenebilir olan film. yok, benim işlerim var diyorsanız zaten hiç bulaşmayın, ortada kaybedeceğiniz iyi bir filmde yok zaten.