bugün

hannibal rising

para. bu kadar zorlama bir film de yaptırıyor işte. hayır film kötü , çok kötü olduğu için değil. seri ile bağlantısız bir sanat ürünü olarak değerlendirilebilseydi çok farklı bir bakış açısıyla izlerdik sanırım.
sadece kuzuların sessizliği ni baz alarak söylüyorum ki bu film flasback teması üzerine kurulu bir devam filmi olarak "kuzuların sessizliği" nin altında fena bir şekilde eziliyor.
işin üzücü bir yanı ise senaryo ve kurgunun yine thomas harris'e ait olması. eminim bu kadar zeki bir yazar böyle kötü bir hikayeyi avucuna tutuşturulan milyon dolarların ateşiyle 1 haftada falan yazmıştır.
yönetmen zaten berbat. hannibal'ın sonraki bölümlerde nasıl o kadar zeki bir katil olabildiğine dair tıp fakültesini burslu ve genç yaşta kazanması dışında hiçbir şey öğrenemiyoruz.

--spoiler--
ayrıca kardeşini savaş sırasında pişirip yediler diye
--spoiler--

insan niye yamyam olur, hem de dahi. bu kadar basit bir neden sonuç ilişkisi - filmin tümüne yayarak söylüyorum - ancak çocukları kandırabilir, ama o yaşlarda çocukların da böyle bir filmi izlemesi çok sakıncalı olduğuna göre, fena halde sınıfta kalmış bir film olduğunu nacizane belirtmeden geçemeyeceğim.
eminim kuzuların sessizliği ni izlemeyeniniz yoktur.
bunu da hayat ne garip vapurlar falan şeklinde bir ruh halinde seyir eyleyebilirsiniz. biraz daha katlanılabilir olması açısımdan yanınınızda bir şişe kırmızı şarap bulundurmanız nacizane önerilir.