bugün

initial d

otomobillere ve sokak kültürüne hakim olanların bayılacağı bir animedir.

ilk sezonunda lise son öğrencisi olan ve başlangıçta babasının planından habersiz bir şekilde arabalara ilgisi ve bilgisi olmayan fujivara takumi, babasına ait tofu(joponlara özel bir lezzet) dükkanının sabah siparişlerini dağıtmak için orta okuldan beri araba ile akina dağının zorlu yollarında mümkün olduğunca hızlı bir şekilde işini tamamlayıp yarım kalan uykusuna devam etme hedefindedir.
babası oğlunu yine kendisi gibi usta bir yarışçı olması için inceden inceye eğitmektedir. genel konu bunun üzerinde yürümektedir.
bunun yanında yarışlarda kısa kısa sürüş teknikleri ve stratejileri hakkında konular konuşulmaktadır konu ile ilgili kişilerin hoşuna gidecek türden muhabbetler mevcuttur.

malesef her animede olduğu gibi karakterlerin her yerde "hı", "ho", "ıhhhg" vb. gibi gereksiz şaşırma ifadelerine bürünmektedirler. genel olarak kızlarla olan muhabbet gereksiz düzeyde gergin ve duragandır (keske hiç bulaşmasalardı.)

otomobilleri genelde marka model yerine sase numaralarının başıyla nitelerler.

hachi roku - takuminin arabası (corolla ae86)
fd3s - keisukenin arabası (mazda rx-7)
fc3s - ryosukenin arabası (mazda rx-7)
silvia s13 - iketaninin arabası (nissan silvia)
r32 - nagazato nun arabası (nissan skyline gtr)

gibi gibi

genel olarak anime 98den sonra yayınlandığı için dönemin populer arabalarını tanıma fırsatı yakalıyoruz. benim gibi otomobil ve sürüş tutkunuz varsa şiddetle tavsiye ederim.