bugün

cv

dogru hazirlanmis ve icerigi tatmin edici bir ozgecmis ise alimda onemlidir. fakat dogru ve zengin icerikten kasit bir coklari tarafindan bugune kadar hep yanlis anlasildi ve bu yanlislik bir gelenek halinde uygulanmaya devam ediyor.

aslinda oz gecmis hazirlamanin mantigi madem ki kisinin kendini karsi tarafa tanitmasidir, bunun en uygun sekli ad-soyad bilgilerinden sonra yazilmasi gereken sey, kisinin cocuklugundan bahsetmesidir. cunku kisinin gelismini belirleyen en onemli unsur, o gelisimin bina edldigi temeldir. bu ise cocuklukla alakalidir. dolayisiyla cocukluga inmek lazim. nasil bir ortamda buyudu, anne babasindan siddet gordu mu, cep harcligi tatmin edici miydi, mahalle maclarinda topun sahibi olan cocuk muydu yoksa kaleci olarak mi maca katilirdi vb. sorularin cevaplarini bulabilecegmiz bir ozgecmis hazirlamak onemlidir ve etkilidir.

okul, egitim, ingilizce bilmem tecrube vs. teferruattan ibarettir ve iyi bir cocukluk donemi gecirilmisse bir onemi yoktur. tipki kotu bir cocuklugun uzerine harvard mezunu, masterlar iki-uc yabanci dil vs. gibi ozelliklerin bir anlami olmamasi gibi.

daha acik bir ornek verelim. mesela bu sozlugun en populer kisisi olan seovi diyelim ki mit'den mezun, ingilizce, almanca, fransizca, hutuca, tutsice vb. 15 dil bilsin. bilgisayar super; yazilim, donanim hak getire. lise robert koleji olsun. master, yuksek lisans zaten elinin kiri. ama bu adam(!) hala cocuklugunun uzerinde bir kara bulut misali dolasan kotu etkilerini de beraberinde tasidigindan, yukarida yazilanlarin hicbir onemi yoktur. isinde muhtemelen milletin kuyusunu kazar, patrona veya mudure yalakalik yapar, yeri geldiginde isletmeyi dahi sabote etmekten cekinmeyen bir embesildir.

o yuzden cocukluk onemlidir....