bugün

pk

Bollywod yıldızı aamir khan filmi.Her filmi gibi yine izledikten sonra içimde bir mutluluk,kafamda yeni düşünceler ve daha farklı bakış açıları oluştu.Yine hem güldüren hem ağlatan bir filmdi.Sorgulayış biçimi çok eğlendiriyor.Aamir khan ın dünyaya uzaydan gelip dünyayı anlamaya çalışmasını, dinleri sorgulamayı, din tüccarlarının sahtekar oluşlarını konu edinen filmi.

Din adına bağışlar alıp bu işi ticaret haline getirmiş din tüccarlarını yeren film.izlemenizi tavsiye ederim.

--spoiler--
- katılıyorum, tanrı inancı insana umut verir, acıyla mücadele etmek için güç verir. ama bir sorum var: hangi tanrı’ya güvenmeliyiz? siz tanrı'nın bir tane olduğunu söylüyorsunuz. ben yanlış diyorum. iki tane tanrı var. birisi bizi yaratan... ve ikincisi sizin yarattığınız. ve ben bizi yaratan tanrı'yı bilmiyorum. ama sizin yarattığınız tanrı'dan korkuyorum. tıpkı size benziyor: küçük, yalancı, yozlaşmış, yalan sözler veren... zenginlerle hemen görüşüyor, ama fakirleri sırada bekletiyor. takdir edilince mutlu oluyor. insanları küçük şeyler yüzünden korkutuyor... önemli bir nokta var: bizi yatan tanrı'ya güvenin. sizin yarattığınız sahte tanrı'yı yok edin.
+ sen bizim sessiz kalacağımızı mı sanıyorsun? çocuk, biz tanrı'mızı nasıl koruyacağımızı biliyoruz.
- tanrı'yı siz mi koruyacaksınız? siz?.. bu gezegen çok küçük. uzayda milyon defa büyük gezegenler var. ve siz şu küçücük gezegende oturuyorsunuz; küçücük şehirde, küçük bir odada ve tanrı'yı korumaktan bahsediyorsunuz. bütün bir hayatı yaratan tanrı'yı mı koruyacaksınız? o sizin korumanıza muhtaç değil. o kendini gayet güzel korur. bugün birisi tanrı'yı korumaya çalıştı ve benim arkadaşım öldü. geriye sadece şu ayakkabı kaldı. tanrı'yı korumayı bırakın! yoksa dünyada sadece ayakkabılar kalacak, insanlar değil.
+ bir müslüman bomba patlatıyor ve bir hindu guru senin nutuğunu dinliyor. çok güzel...
- senin hindu benim müslüman olduğumu kanıtlayacak mühür nerede? bu fark insan eliyle oluşturuldu. ve bu, dünyanın en tehlikeli yanlış numarasıdır. bu yüzden insanlar ölüyor.
--spoiler--

çoğu zaman din ile aklıma soru takılınca kaçıyorum.Sadece ben değil çoğumuz kaçıyoruz.Ve asıl inancın, sorgulamayla tanrıya ulaşma sonucunda oluştuğunu düşünüyorum.
güncel Önemli Başlıklar