bugün

fiat egea

telefondaydım, sırf şu saçmalığa karşılık vermek için pcye geçtim.

ben böyle bir saçmalık görmedim. bakınız bir sosyal mecrada, hem de ilgili sitenin yöneticisi koç grubuna güzellemeler düzmüş bu araba üzerinden.

kim olduğunu söylemiyorum, başka entrye cevap diye sildirir. formata uyarak devam edeceğim, ağlar sonra, paralı askerlerine sildirir filan, neme lazım.

efendim koç türkiyede üretiyormuş, reklamı türkler yapmış, erdal beşikçioğlu da türkmüş vs. ve süper (!) keyif alıyor bu arkadaşımız bu durumdan.

ulan, montaj sanayi, tasarımı italyadan geliyor, adam gerine gerine "engineered in italy" yazıyor her yere, sen neyin kafasındasın? türkiyede üretiliyormuş. enerji ucuz, işçi ucuz, italyada üretmeyecek tabi, türkiyede üretecek. aynı yan sanayi imkanları çinde olsa senin kara kaşına kara gözüne mi bakacak, basar gider orada ürettirir. adı üstünde, ürettirir.

işi yapan italyanlar, parayı yiyen italyanlar. bakın buna verilen paralar hoppa diye o çok sevdiğimiz juventus klübünün önümüzdeki yılki transfer bütçesine gidiyor.

neymiş, vw alanlara laf çakmış. lan araba egea lan, fiat. şurda belli yaşın üstünde herkes bir kez lineaya, ne bileyim bir dobloya binmiştir. lineada ne zaman golf konforu oldu. ya da sen hiç transporter ile seyahat ettin mi?

kalkmış, kalitesiz fiat arabasına güzelleme düzüyor, bir de 50 yıldır ülkenin anasını ağlatmış koç grubuna yalanıyor. o koç grubu vakti zamanında ithal etmeyi değil üretmeyi seçseydi, bugün gerçekten adam gibi yüzde yüz yerli bir otomobil üretirdin, onun reklamını seyredip ağlardın mutlu olurdun.

o koç grubu, distribütörlüğü daha karlı gördüğü için üretmiyor hiç bir şeyi. o koç grubu, kankaları ile birlikte türkiyeyi montaj yapmaktan öte gidemeyen bir yer haline getirdi. "devrim" sizce kendi kendine mi imha oldu. karalama kampanyalarını yürütenler kimlerdi acaba?

geçiniz. başkasının yazdığı kodla, başkasının konsepti ile site kurarsın, zengin olursun. tıpkı başkasının yaptığı arabanın montajını yapıp para kazanan koç grubu gibi. sonra da doğal olarak, şıracının şahidi bozacı, onu yalarsın.

not : tamam, türk mühendislerin de emeği büyüktür. fca (Fiat Chrysler Automobiles) ile tofaş birlikte hareket etmiştir, eyvallah. emeği hiç yok demiyorum. benim burada tepkim, sanki yerli otomobil üretilmiş gibi yapılan güzellemeye. üstelik bu güzelleme, onlarca yıldır distribütörlük ile ülkeyi kangrene çevirmiş bir gruba yapılıyor.

adamım kusura bakma, ağır çuvalladın.

edit : bakın bu adam daha önce de volkswagen görmek istemiyor kampanyası güdümlemişti herkese. yine örneği aynı yerden veriyor. acaba nereden nasıl bir çıkarı var bu karalama kampanyası için merak ediyorum. kırk yılda bir entry yazıp, ülkenin tüm sorunlarına gözünü kapayıp, gelip fiat reklamı yaparsan böyle bozuluruz işte.

o vw, kalktı paşa paşa özür diledi. çevreye verdiği zararın parasal karşılığının cezasını ödüyor. kalktı, hatayı gidermek için arabalarını geri toplatıyor. ama senin o çok sevgili fiatın, kaliteli, konforlu bir araba üretmedi, üretemez de. anca filo kiralama, o kadar.