bugün

non teistler olarak ezan sesine dava açıyoruz

ilhamımı aşağıdaki haberden aldım. ben bir agnostiiğim, ateist ya da deistte olabilirdim. bu ezan sesini her gün 5 defa dinlemek zorunda değilim. dindarlar kendi ibadetlerini kendi içlerinde yapsın. ayrıca neden o kadar yüksek desibelde yayın yapıyorsunuz? bakın sataşmıyor küfür etmiyorum. ama ibadetinizi ve dini vecibelerinizi yerine getirirken bizleri rahatsız etmeyecek şekilde yapın. zaten muhammed yaşasa o da böyle isterdi (espri yaptım kızmayın). aklı başında mantık ve makul çerçevesinde düşünen her müslüman böyle düşünür bence. kapalı devre ses siztemi yapılabilir mesela ezanlar için. her müslümanın evine kapalı devre ses sistemi yapılır veya ufak bir uygulama ile telefonlarla bu sorun çözülebilir. şimdi bu ezanları susturamazsınızcılar çıkacaktır meydana. işte onlara da şunu söylüyorum; bizde susmayız. kimse susmaz ve hakkını arar. ezan ı çok seviyorsan youtubetan aç son ses evinde dinle. neden herkese dinletme ihtiyacı duyuyorsun ki?

--spoiler--
Lefke'de bulunan Şeyh Nazım (Orta Cami), Pir Paşa ve Aşağı Camilerde Sabah ezanlarının okunması mahkeme kararı ile yasaklandı.

Lefke'de Üç Camide Sabah ezan sesleri sustu. Ezan sesinden rahatsız olan Avukat Feza Güzeloğlu, hoparlörden okunan sabah ezanının Lefke Kaza Mahkemesi'ne dava etti. Mahkeme, dava sonuçlanana kadar, hoparlörle sabah ezanın okunmasını durdurmak için talep ettiği ara emrini vererek ezan okunmasını yasakladı.
--spoiler--

http://www.gazetevahdet.c...lar-susturuldu-35976h.htm
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar