bugün

migros un başörtülü çalıştırmama kararı

bu konuda tek firma olduğunu düşünenlere şaşırdığım konudur. en dindar geçinen giyim markaları dahi anca yeni yeni işgücüne ve vitrinine başörtülü çıkardı da siz hala Migros u mu protesto ediyorsunuz? herhangi bir müşterisinin tepki gösterme ihtimali yüzünden bu kızları dışarıda bırakanın sadece Migros olduğunu düşünün tabii, öyle inançtan imandan ahkam kesip de günün sonunda müşteri kaybetme ihtimalini hesaplayan ikiyüzlü tüccarları rabia konsepti içinde düşünmek işinize geliyor bence.

ve bu daha başlangıç. şimdi sıra, imanını herşeyin önüne alıp beş vakit namazında arazi olanlara da gelecek. dini inancını bahane edip belli işleri yapmayı reddetmeye de gelecek. erkek-kadın çalışanların bir arada çalışması ile ilgili çekincelere de gelecek. siz asıl değer olan üretimi, iş çıktılarını insani koşullarda üretmeyi bir kenara atıp nerede başörtülü çalışıyor-çalışmıyor konusuna girdikçe bu bokluklar devam eder gider.

neyse, siz içki satıyor diye alışveriş yapmama tarzı angut düşüncelerinize devam edin. ne de olsa tüccarlar iyi teklif geldi mi şirketleri yabancılara satacaklar. siz de içki satmayan ama verdiğiniz parayı ülke dışına çıkartan yapılardan bisküvi-çikolata alırsınız. aman aksatmayın, başörtülü çalıştırıp içki satmasınlar yeter. o başörtülünün 15 saat çalıştırılması da önemli değil. aferin aferin.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar