bugün

üniversitede sınıfta kalmak

ben değil de bir arkadaşın başka bir tanıdığının tam 8 kere başına gelen hadise.

şöyle anlatayım elemanımız fizik bölümünde okuyor. diplomayı alması için elzem derslerden birinin hocası derste saçma bir espri yapıyor.

söz konusu espri ise: çocuklar bir sorunuz varsa çekinmeyin benim öbür fiziğim de çok iyidir.( bunu derken erkek hoca endamını sergiliyor amk pustu)

bizim eleman da "hocam diğer fiziğiniz de böyleyse almayalım." gibilerinden laf ediyor.

tabi hoca sinirlenip "çık dışarı" diye bağırıyor.

bundan sonra tabiri gayet caiz olarak hoca manevi anlamda bizim elemana takıyor. hatta yakın olduğu başka dersin hocalarını da örgütleyerek onlara "geçirmeyin bu pezevengin oğlunu." diye telkinde bulunuyor.

bizim eleman tam 3 sene sınıfta kalıyor bu hoca yüzünden. bu sıra zarfında ailesine mezun oldum hatta bir dersanede iş buldum çalışıyorum diye de yalan söylemekte sakınca görmüyor. ve hatta yaz tatilinde dersane tatile girdi diyerek ailesinin yanına dönüyor.

eleman sınıfta kalacağını bilidği için dersleri falan bırakıp özel ders vermeye başlıyor. iyi de para kazandığı için ailesine söylediği yalanı devam ettiriyor.

8. dönemde elemana takan hoca bunu üniversitede görünce " lan oğlum sen daha geçemedin mi? " diye yavşak yavşak soruyor. aslında yavşakça sormuyor çünkü 1 sene evvel çatlak hoca genel af tarzında bir şey yaparak dersinden kalan herkesi geçiriyor.
bizim eleman da kalacağını bildiği için hiç obis e girip de bakmadığından geçtiği dersten habersizce 1 yılı geçiriyor.

ama sorun o takan hoca değil de takan hocanın zamanında tembihlediği diğer hocalar oluyor. fazla vefa gösterisi bu. takan hoca dersten geçirdiği halde o sene de diğer hocalar bunu sırf 4 yıl önceki bir söz için yine bırakıyorlar.

bizim eleman da böylelikle bir sene daha kalarak üniversitede bir rekora sahip oluyor.

bu da böyle bir anıdır. benim değil amk başkası torununa falan anlatır herhalde.