bugün

ikea

ikea ya gidenler bilir. ikea cafe adında bir sosisli ve sınırsız içeceği bir ytl sağlayan bir cafesi vardır. hani şu sınırsız içecek olduğu için 2 bardaktan fazlası içilemeyen cafe.
bornova ikea'da o cafe de elleri ve üstü başı kir içinde, 8 10 yaşlarında iki tane çocuğa rastladım. çocuklar muhtemelen annelerinden ve babalarında-varsa- ya da herhangi birinden kaçırdıkları bir liralarıyla, parası olan herkesin alabileceği birer sosisli almak istiyorlardı. ilkin kirli elleri nedeniyle sosisli dağıtımı yapan çalışan tarafından azar işittiler. sadece üstleri başları pis olduğu için. diğerleri kadar şanslı doğmadıkları için. azara cevap vermeye çalışırlarken biri sosisini düşürdü. o sosisliyi hakediyordu. belki de onun yaşındaki kimsenin haketmediği kadar. bir hamleyle yerden aldı. ekmeğin arasına koydu. insanların aptal bakışları ardında içinden küdfrediyordu kasiyerlere belki de. sonrası malumunuz, bu kadar fakirler ve pisler için değildi ikea dediğimiz isveç emperyalisti. güvenlik görevlileri tarafından karga tulumba çıkartıldı. yoksul olan, emek verenin orada işi yoktu haliyle. bu güvenlikçileri destekleyen maddi durumu biraz daha iyi olan kibirli güruhunda takdiri kazanılmıştı hiç yoktan.
tanım: yoksullara tahammülü olmayan güvenlik görevlilerine sahip izmir şubesi bulunan ve isveç kültürünün tanıtımına isveç pornosuyla beraber en büyük katkıyı yapan marka.