bugün

universitede her seyin yasaklanmasi

Üniversitelerin ülkenin en dinamik kesimine sahip olduğu düşünürsek eldeki değerlendirmemek adına var yok her şeyin yasak edilmesidir. Türban yasağıyla göz önüne gelmiş olsa da bir şekilde üstü kapatılıvermiştir.

Bugün ülkemizde Sağcı olmak yasaktır faşizme kayabilir, solcu olmak yasaktır Allahsız komünüst olabilir, müslüman olmak yasaktır laikliğe tehdit olabilir, hristiyan ya da musevi olursa kökü dışarıdadır memlekete zarar verebilir, kürt olmak da yasaktır pkk'lı olabilir. Bunlarla bitse iyi okulda sigara yasak içki yasak sevişmek yasak siyaset yasak felsefe yasak peki geriye ne kaldı?

Fen Bilimleriyle uğraşanlar değerlerinden, inançlarından arınmış bir şekilde laboratuvara girdiklerini düşünüyorlar, kapıda üzerinizdeki tüm inançları bırakıp içeri giriyorsunuz peki gerçekten içeri girdiğinize mi inanıyorsunuz?

Ne ideolojiden ne fizikten haberimiz var adamlar 40 yıl oldu uzaya çıkalı biz 200 yıldır modern olmaya inanıyoruz ama farkediyor musnuz ne yapabildik? Giydiğimiz dondan şişme bebeklere, içtiğimiz sigaradan yediğimiz ekmeğe kadar herşey Avrupa'nın!

Rektörlerimiz genellikle Tıp fakültesi Doktorasına sahip olmalarına rağmen işletmecilik hevesi ile yanıp tutuşuyorlar, kim bir şirketi bir doktora emanet edebilir ki? Bütün kaynaklar hastaneye ayrılırken ülkenin geldiği durum açık herşeyi dışarıdan alıyoruz, doktorlarımız -bizi-değil Batılı makinelerin gözünden, kulağından bizi görüyor! peki bir profesörün gerçekten tüm erdemlere sahip olduğuna 50bin kişilik bir cemiyete önderlik edebileceğine inanıyor musuuz?

inançtan, değerden haberi olmayan her sözde yöneticimiz geride kalanları görmezden geliyor, laikler müslümanları, müslümanlar laikleri, türkler kürtleri kürtler de türkleri yok sayıyor! bunu çok ince çizgilerle bölüp ayrışmaları derinleştirebiliriz ancak açıkki 80 yılın verdiği sonuç ortada Kürtler, aleviler, hristiyanlar, müslümanlar hepsi sırada bekliyor bizim de yaşadığımızı anlayın artık diye! Modernler ateistti hatta meteryalistti onların en büyük değeri değersiz olduklarına inanmalarıydı! Atatürk belki inançsızdı ama onun laikliği bu derece öküz değildi, saygı duymayı biliyordu!

Bugün ne kilise ne cami ne de havra ile işiniz yok, atması kolay tabi türkiye laiktir laik kalacak,Bir de inananlara sormak lazım!