bugün

hunlar proto türk mü sorunsalı

Evet sevgili yazarlar hunların türk olduğunu kanıtladığımıza göre sıra bu konuya geldi.

Yabancı tarihçiler türkleri 6.yy da ortaya çıkan bir ırk olarak görür ve Göktürklerden öncesindeki türklerin türk olmadığını ama türklerin atası olduğunu savunurlar(hunlar,wusunlar,yuan yuanlar,iskitler)

iskitleri bilirsiniz hani şu meşhur şaka türkleri m.ö 5.yy da anadolu ya sefer düzenleyen ve büyük iskenderin sefer düzenlemekten korktuğu millet.

Evet bunlar türk değildir fakat türklerin atasıdır kendileri hakkında birçok fikir vardır irani oldukları, slav oldukları ve Türki oldukları fakat bütün yollar hep türklere çıkıyor(at sütü içmeleri, atlı göçebe yaşam tarzı, ve süvari şeklinde savaş) iskitler bittiğine göre Hunlara geçelim.

Hunlar,wusunlar ve yuan yuan gibi türk kabileleri(artık ön türk demiyorum) aynı dönemde yaşamışlardır.

Hunların kendilerine hun demediği biliniyor bu onlara dünya tarihçilerinin verdiği bir isim bu yüzden ingilizce de hun,fransızcada hun,italyanca da hun,türkçe de hun,Çince de hun(hiung-nu, xiong-nu)

Ama çin kaynaklarında Hunlara türk denilmesi(tüe-çi, tüi-kiu) ve Göktürklerin Hunlardan çok kısa bir süre sonra ortaya çıkması hunların türklerin atası değil direk türk olduğunu ortaya koyar.

Ama mete Han dönemde türk kabileleri oluşmuyor bütün türk kabilelerini birleştiriyor bu da hunların türk ün kendisi olduğunu kanıtlar.

Zaten fransız türkolog ve tarihçi Jean Paul roux hunların türklerin atası değil türkün kendisi olduğunu ve türklerin tarihinin m.ö ye kadar gittiğini savunur ve bunu ispatlarla ortaya koyar.
güncel Önemli Başlıklar