bugün

evrim diye bir şey kesinlikle yoktur

*Archaeopteryx isimli fosilde, günümüzdeki sürüngenlere benzer bir çok özellik gözlendiği gibi, kuşlara benzer tüy yapılarıyla da karşılaşılır.(Paleontoloji)

*Dünyadaki tüm genetik kod, aynı kimyasal yapı bloklarından oluşmuştur. (biyokimya)

*E. coli bakterisindeki bazı genler, insanlardaki gen dizilimleriyle aynıdır. (Moleküler biyoloji)

*1940'larda, Staphylococcus aureus bakterisinden ileri gelen enfeksiyonlar, penisilin aracılığıyla rahatlıkla tedavi edilebilmekteydi. Günümüzde, doğal penisiline dirençli toplumlar gözlenmektedir. Aynı zamanda bu durum kısmi olarak modifiye edilmiş methicillin gibi penisilin çeşitlerinde de gözlenmektedir. Bu toplumlar, (MRSA) modern tıp alanındaki profesiyoneller için zorluklar teşkil etmektedir. (modern örnekler)

*Balinaların vücutlarının arka kısmında, diğer omurgalıların bacaklarında bulunanlarla aynı, işe yaramayan küçük kemikler bulunur. Bunlara "evrim artığı" denir. Biyolojik evrimde, tür varolan çevreye uyum sağladıkça, nesiller boyunca kullanılmayan organlar yavaş yavaş yokolur ve işlevini kaybeder. Bu konuda daha sayısız örnek vardır. (karşılaştırmalı anatomi)

*insan embriyolarında, balık embriyolarında olduğu gibi solungaç kesikleri bulunur. Bunlar fetüs geliştikçe kapanır ve kaybolur, balıklarda ise tamamen gelişerek fonksiyonel solungaç halini alırlar. (karşılaştırmalı embriyoloj)

devam etmek istiyorsak;

http://necsi.edu/projects...dence/evidence_intro.html

http://www.fromquarkstoqu...ce-supporting-evolution/

http://evolution.berkeley...olibrary/article/lines_01

(bkz: tutucu olayım derken mal olmak)
(bkz: cehalet)
(bkz: evrim sozcugunu allah yoktur olarak alan mal insan)