bugün

türkiye de türk yoktur

uzun süredir içlendiğim ve yazmak istediğim konu. kısmet bugüneymiş.
uzun bir entry olacak şimdiden söyleyeyim.

her platformda ırkçılığa karşı olup da konu türklük olunca insanın dna'sına kadar inen bu faşist mahluklardan daha önceki entrylerde çokça söz edilmiş zaten.

benim diyeceğim şey başka.

bre politik görüşlerin yüzünden gerçeği reddetmekte direnen bir romantik, bre tüm uzuvlarında yaşadığın türk düşmanlığını kürtçülüğün maskelendiği marjinal sol altında maskeleyen omurgasız, bre konu ermeniye, kürte gelince eşitçiliğin, özgürlüğün bayrak taşıyanı olurken konu türke gelince faşist kesilen...
şunu kafana sok ki en başta senin türklük olgusuna bakışın yanlış zaten.
ha sadece senin değil, ülkenin neredeyse %90'ının yanlış. bunun da sebebi ulus devlet olma çabaları sonucunda tarih öğretiminin sıçıp sıvaması. burası açık.
kemalist tarih anlayışının bok yemesi bu. bunu atatürkçü biri olarak söylüyorum bilesin. göte göt derim ben her zaman.

türklük kavramı bir üst millet kavramıdır. türklük öyle fransız gibi tek bir karakteristik yapıda değildir.
temel olarak doğu-batı türklüğü olarak ikiye ayrılır. bunu da biz değil batı tarihçileri yapar.

türk kavramının içerisinde ogurlar, oğuzlar,kıpçaklar,çağataylar,sibiryalı türkler ve argular gibi aynı kökene dayalı, birbiriyle akraba ama birbiriyle farklılık gösteren, aynı dil ailesine mevcut, aynı kültürü yaşayan kitleler vardır nasıl iki kardeş aynı kişi olmuyorsa bunlar da aynı topluluk değil ama birbirileri ile akraba bunlar en başta üst kimlik olarak kendilerini "hunlar" ondan sonra "türkler" olarak çağırmışlardır ve "türk" adı bu toplulukların genel adı olmuştur

sen bu bağlamda bu farkı bilmeyip de bugün orta asyadaki kıpçaklara bakarak "aa anadolu'da bulunan türkler orta asyadakilere hiç benzemiyor o halde türk değiller." gibi bir çıkarım yaparsan bu senin zeka seviyeni ve cahilliğini gösterir.
bugün 2 kuzen arasında bile genetik olarak bir ton farklılık oluyorken sen kalkıp oğuz türkü ile kıpçak türkü arasında tamamen aynı genetik özellik ararsan ben sana sadece mal derim.
hiçbir ulusla karışmasa bile zaten bir kıpçak ile bir oğuz aynı genetik tipte değildir mal arkadaşım.
anadolu türklerinin hemen hemen %85'lik kısmı oğuzdur. ve görünüş itibari ile de kıpçaklardan çok bugün sokakta gördüğünüz insanlara benzer. ha oğuzlar çekik değiller mi dersen, tabiki günümüzdeki anadolu insanına göre daha çekik ama; bir kıpçak gibi çekik değildir. 1000 yıllık kaynaşma sonucunda gözlerimiz o kadar değişecek tabiki gerzek.
bunun dışında anadolu'da oğuzların dışında anadolu'ya gelmiş nogay, tatar, kırım, kırgız türkler'i de mevcuttur. sağda solda tam çekik birini görüp onu türk diğerlerini değil sayıyorsan o gördüğün kıpçak türkü canım omurgasız arkadaşım.

ki dünya'da türkler kadar başka milletlerle kaynaşmaya bu denli hevesli başka millet yoktur sanırım.
günümüzde hala safkan ırk mantığı ile hareket eden senin gibi gerzekleri bir kenara koyarsak;
oğuzlar ya da anadolu türkleri; irani kavimler ile ortalama 1100 yıldır kaynaşma içerisinde. e daha başka ne diyelim.
dünyada birkaç afrika kabilesi dışında safkan ırk kalmamışken nedir bu safkan özellik üzerinden atıp tutmalar?
bir de gen haritası veren var. ulan 1000 yıl önce bile safkan ırk yoktu gerizekalı seni.
abbasiler, kendi ordusundaki türkler kaynaşmasın askeri özelliklerini korusun diye daha 10. yy'da kendi ordusundaki türklerin türk olmayan kadınlarla evlenmesini yasaklamıştır.
sen çıkarıp 2013 yılında gen haritası veriyorsun.
orta asya türklerine bakıp çekik gözü görünce oradaki türkleri safkan da sanma sakın. keza aynı şekilde kıpçaklar da moğol ve çin ile yazılı tarihten beri kaynaşma içerisinde.

ki artık tüm dünyada millet kavramı dil ve kültür üzerinden yürüyor.

türk olgusu konusunda mutabık kaldık mı hazımsız arkadaşım.

şimdi gelelim türkiye'de türk olmaması mevzusuna.
türkiye'de türk yok diyorsan eğer kim var? senin mantığına göre ve son zamanlarda ortaya çıkan popüler yalana göre hititler. yani aslında biz hititiz değil mi?

tabi senin tarih anlayışın faydacı tarih olduğundan çamur atacaksın izi kalacak. ve bir zaman sonra her yer çamur olacağından herkes buna inanacak.
tarihi olaylar tarihsel şartlar içerisinde incelenir biliyorsun değil mi? eğer bunu biliyorsan o dönemki bütün göç hareketlerinde göç eden bir topluluk, göç ettiği yerdeki topluluğu yerinden eder bunu da biliyorsundur.
kavimler göçünü biliyorsundur?
dor göçlerini,
anglosaksonların britanya'ya yerleşmesini,
cermen göç hareketini...
bunlar ve bunlar gibi göç hareketlerini biliyorsundur seni zeki türk düşmanı. o zaman bu göç hareketlerinin bulundukları yeri silip süpürdüğünü oranın halkını göçe zorladığını da bilirsin sen.
bak bunlar sana 11.yy'da anadolu'da neden hititlerin olmadığını söylüyor işte.
dor göçleri dedik biraz önce. hititleri hallaç pamuğu gibi kaldırıp atan göç hareketi hani. hititlerin çil yavrusu gibi dağılmasını sağlayan göç hareketi.
bu göçten sonra hititler nereye göç etti bilinmiyor ama hititlerin yerini bu dor göçleri ile gelenler aldı.
ki bunlar doğu roma'nın/bizans'ın temel unsurudur güzel türk düşmanı arkadaşım.
zaten sen o dönemde anadolu'da hititler var diyorsan o hititlerin bizans etkisinde hristiyan olmasını beklemen lazım ki böyle bir şey de yok. gerçi bizans kaynakları neden hititlerden bahsetmiyor o da ayrı bir muamma değil mi?
bizans kemalistti ne de olsa değil mi? kaynakları hep yalandı.
dorlar nasıl hititleri imha etti, kalanları göç ettirdi yerlerine geçip zamanla bizans unsuru oldu ise,
anadoluya göç eden türkler de aynı şekilde bunları yerlerinden etti.
türkler anadolu'ya girdiğinde anadolu bizans'ın tarım havzasından başka bir şey değildi.
moğol istilası bastırdıkça türkler batı anadolu'ya kaydı. türkler batı anadolu'ya kaydıkça batı anadolu halkı da daha batıya göç etti.
azcık araştırsan anadolu'nun nasıl türkleştiğini anlarsın. moğol istilasından kaçan türklerin anadolu'yu nasıl doldurduğunu bilirsin.
ha birazcık ama birazcık aklın varsa eğer 1071'de anadolu'ya giren türklerden çaka bey'in 1081'de yani 10 yıl sonra izmir'i ele geçirmesinin anadolu'nun nüfus olarak nasıl boş olduğunu gösterdiğini anlarsın.
çaka bey'in merkezi bir ordusu olmadığını, 6-7 bin kişiden oluşan dağınık sipahilerle anadolu'yu boydan boya geçip izmir'i zaptetmesi anadolu'daki nüfus azlığını gösterir sana.
ama sen politik görüşlerin yüzünden gerçeği reddetmekte direnen bir romantiksin. inanmazsın.

"1230'larda moğollar, azerbaycan'da zengin meraga, arran ve muga otlaklarından türkmen aşiretlerini batıya sürdüler. moğol baskısı anadolu'da süregeldi. 1243'te moğollar anadolu selçuklu sultanlığını istila ettiler. sonuçta türkmenler dağlık sınır bölgelerine yayıldılar. 13. yy sonlarına doğru ibn said ve bizans kaynakları, teke yarımadasından ankara-eskişehir-bolu'ya kadar batı anadolu dağlık bölgesinde yüzbinlerce çadır türkmenden söz etmektedirler. (200 bin çadır denizli, 100 bin çadır kastamonu, 30 bin çadır kütahya bölgesinde)
1277'de memlük sultanı baybars'ın ilhanlılara karşı anadolu'yu istilası ve arkasından moğol soykırımı batı uçlarına doğru yeni göçlere yol açtı. nihayet moğol iç harbi ve anadolu'da moğol valisi sülemiş isyanı (1298-1299) üzerine kendilerini serbest hisseden uc türkmenleri batı anadolu'daki bizans toprakları üstüne düştüler; feth edilen bölgeler türkmen göçleri ile doldu ve kısa zamanda bu bölgeler türk yurdu oldu. işte bu nüfus yığılımı, osmanlı beyliğinin kuruluşu ve sonra balkanlara taşmasını açıklayan temel demografik olgudur. osmanlı tahrir defterleri bu nüfus hareketlerini açıkça gösterir."

yukarıdaki parantez içerisindeki kısım benim sözlerim değil. halil inalcık'ın araştırmasıdır.
halil inalcık kim bilir misin sen pek muhterem türk düşmanı. ilber ortaylı var ya hani en karşıt insanın bile saygı duyduğu tarih duayeni. hah halil inalcık işte bu ilber ortaylı'nın hocasıdır. cebinden 5 tane ilber ortaylı çıkartacak adamdır. tüm dünya'da osmanlı tarihi konusunda 1 numara kabul edilen, hocaların hocası denilen bir adamdır. ki tanıyorsan zaten bunları dememe gerek bile yok. ya da sen kısaca başlığına bak (bkz: halil inalcık)
ha tabi sen politik görüşlerin yüzünden gerçeği reddetmekte direnen bir romantik olduğun için halil inalcık'a bile inanmazsın.
o zaman sana zeki velidi togan'ı önereyim.
zeki velidi togan. türkçü diye tabir edilen birisi aslında bu ancak; bu adamın objektifliği matematikte bile yoktur. bak bu adam göte göt dediği için yurt dışına çıkmak zorunda kalmış bir tarihçi.
halil inalcık gibi bir efsane de seni tatmin etmediyse bu adam da aynı araştırmayı yapmış ve yazmıştır.
gerçi yukarıdaki araştırmayı bir sürü kaynakta gördüm ben.
ama yine sen politik görüşlerin yüzünden gerçeği reddetmekte direnen bir romantik olduğun için yine inanmak istemedikten sonra inanmazsın. ibni said kemalistti zaten değil mi? bizans kaynakları da keza öyleydi.

fuat köprülü vereyim istersen. fuat köprülü'nün yer adları konusunda yaptığı araştırmada
oğuz boyundan 890 yer ismi belirlenmiştir. sonra yapılan araştırmada (1957 yılı olsa gerek) 1424'e çıktı bu sayı. genel olarak anadolu'daki yer adlarının %67'si türkçe, %3'ü arapça ve farsça, %30'u ise eski antik isimlerdir.

anadolu'da türk yok diyorsun peki selçukluları ne yapacağız?
hadi diyorsan selçuklular ordu gücüyle geldi anadolu'daki yerli halka hükmetti. peki nasıl oluyor da selçuklular yıkıldıktan sonra anadolunun dört bir yanında türk beylikleri kuruluyor benim türk düşmanım?
bu beyliklerin tarihini az biraz biliyorsan hiçbirinin ordu gücüyle değil taifelerinin desteği ile oluştuğunu da biliyorsundur. peki hiç mi düşünemedin kendi taifesi eğer çoğunluk olmasa nasıl beylik kurdurabilir?
bu beyliklerin türk olmadığını iddia mı edeceksin şimdi de?

anadolu'da türk yok diyorsun o kadar türkmen nereyedur? haa pardon sen tabi anadolu halkının aslında hitit kökenli olduğunu savunuyordun pardon pardon. şu oturtmuş bir kültürü ve zamanında koca imparatorluğu olduğu halde günümüze bazı yer adları dışında dilinden hiçbir şeyi kalmayan ve günümüzde hiçbir kültürünü yaşamadığımız hititleri.
haklısın sen tabi. hititiz ama anadolu'da 7 asır hüküm süren hitit kültürü ve dili yerine teee orta asyadan gelen bir avuç türkün dilini konuşuyoruz, kültürünü yaşıyoruz. bir avuç türk gelmiş dilini ve kültürünü direkt empoze etmiş ve sonra kaybolmuş. buna inanacak kadar politik görüşlerin yüzünden gerçeği reddetmekte direnen bir romantiksin. söylemiştim değil mi?

tımarlı sipahi nedir bilir misin türk düşmanı seni? hafif zırhlı atlı askerdir. türkmenlere özgü bir teşkilatlanmadır bu asker tipi. ve türklere özgü olan bu sipahilerin 18. yy'ın ortalarına kadar osmanlı ordusunun en kalabalık (en güçlü değil) unsuru olması sana bir şey ifade ediyor mu?
koca osmanlı ordu gücünün en kalabalık bölümünün türkmenlerden oluşmasına ne diyeceksin canım benim. türk olmadığını iddia ettiğin anadolu'dan koca bir ordunun en kalabalık bölümünün türkmenlerden oluşmasına ne diyeceksin? gerçi türkmenlere özgü bir asker tarzı olan tımarlı sipahiler kesin hititlerdir senin gözünde. bir avuç türk, anadolunun dört bir yanında hititlere, friglere,yunanlara sipahi tarzını öğretip sonra ortadan kaybolmuşlardır değil mi türk düşmanım?

ben gerekirse sana böyle 10 bin tane örnek sayarım. önüne vesikaları, tahrir defterlerini koyarım. ama; sen politik görüşlerin yüzünden gerçeği reddetmekte direnen bir romantik olduğun için yine de inanmazsın.

sen gidersin ağzından kürt kelimesi hiç çıkmamış selahaddin eyyübi'nin kürt olduğuna inanırsın.
komik bir şekilde medlerin kürt olduğuna inanırsın.
anadolu'da eski dönemlerde kürtlerden kalma hiçbir mimari yapı, edebi bir eser yok iken kürtlerin bilmem kaç bin yıldır anadolu'da olduğuna inanırsın.
neden? çünkü sen politik görüşlerin yüzünden gerçeği reddetmekte direnen bir romantiksin.

Hadi şimdi siktir git.