bugün

siccin 2

sinemada insanların "böööö" diye korkutulabileceğini sananların yaptığı, emeklerinin geçtiği filmdir.

ya arkadaşlar anlayamıyorum. evet, grafiklerde falan bir gelişme var ama senaryo nedir öyle? ayetleri al, eğ bük, şehir efsaneleriyle beze ve yuttur gitsin. ya birde gerçek hikayeden alınmıştır falan diyorlar ya deli olmamak mümkün değil.

konu cinler değil. yani demek istediğim bu değil. cinler vardır, şöyle böyle olur falan filan. ama insanları "bööö" diye birden çıkan ya da kayan görüntülerle korkutmak gerçekten korkunun pornografisi.

hikaye gerçekten alındı diyorlar ama sorsanız "bir köyde şöyle bir olay varmış, onu aldık gerisi elbette ekleme" derler. yani efenim gerçek bir olaydan dersen o eklemelerin bokunu çıkartmamak gerekir afedersin. ekle tabi sonuçta belgesel yapmıyorsun ama iki üç korku filmi izleyin. hiç mi film izlemiyor bu yönetmenler, senaristler, yapımcılar. biri de çıkıp "yeter şu kurandan ayetleri sömürdüğünüz" demiyor mu? hala insanlarımız bu filmlere mi gidiyor? yazıktır, sinemaya hakarettir, gidenlere hakarettir bu yapım.

tekrar söylüyorum. cinleri ya da kuranı işin içine katmayın demiyorum. elbette olabilir ama biraz daha fantastik şeylere yoğunlaşın. yok dilini diken teyze, aynada farklı bir suret görme bilmemne. saçma sapan efektler. böyle olunca tamamen ütopik bir ortamda oluyor izleyicinin gözünde ki zaten öyle. "o eve gitme" ile başlayıp felaketlerle devam eden bir şey yani bu tamamen hakaret.

biraz american horror story izleyin korku nedir görün ya. adamlar bir kere bir "böööö" yapmadılar koskoca 4 sezonda. ama iliklerime kadar gerildiğim, korktuğum anlar oldu. insanlara bir şey katmıyor bu film. aksine kulaktan kulağa gelişerek çoğalan şehir efsanelerini gereksiz yere besliyor.

çok zararlı çok.

derdimi bide anlatabilsem!..