bugün

4000 yıl önceki mısır vs günümüz türkiyesi

4000 yıl önceki Mısır'da ne varsa bugün Türkiye'de var;
Firavun: daha iyisi var. Firavun sadece Tanrı'nın oğluydu bizimki Allah'ın bütün sıfatlarını üstünde taşıyor.
Saray: en şahanesi bizde.
Haman ( ruhban sınıf ) : Firavun'un işlediği tüm Suçları örtecek kadar iyiler. Yolsuzluk ile hırsızlık bir değildir , akrabaya torpil yapmak Allah'ın ayetidir diyeni bile var. E tabi bütçeleri de ona göre. Yılda 5 milyar Dolarcık.
Karun ( Yandaş sermaye) : bizdeki Yandaş sermaye Mısır'daki Firavun'un bile aklını alırdı. Bizimkiler erkek Erkeğe aşk yaşayacak kadar tapınıyorlar firavunumuza. Istırırlar, yalarlar.
Sihirbazlar ( olanı farklı gösterenler - Yandaş medya) : Mısır'dakiler en fazla asayı yılan gibi gösterebiliyordu. Bunlar Şeytanın bizzat kendisini sevgi pıtırcığı gibi gösterebilme yetisine sahip.
Boğa ( devlet ) : tüm kurumları ile kabus gibi. En iyisi bizde.
Halk : " biliyoruz Musa sen Haklısın ama firavun bizim karnımızı doyuruyor" diyebiliyorlardı o zaman. Bizdekilerin karnını doyurmaya bile gerek yok. Sinek gibi de öldürebiliyorsun. Firavundan asla vaz geçmiyorlar.
Musa'nın asası ( gerçekler) : zamanında sadece Saray'ın önüne toplanan bir kaç kişi görebilmiş. Hem firavun hem hamanlar hem de sihirbazlar çok korkmuş gerçeklerden. Şimdi herkesin gözü önünde ama kimsenin de umrunda değil.
Musa ve yedi beyzası ( gerçekleri haykıran temiz elli ve vicdanlı lider ) : yok. Türkiye'de bir tek bu yok.