solcular neden osmanlıya düşman

uykum var, üşeniyorum, yatıp zıbarayım diyorum ama yazmadan da olmuyor, almıyor ibnelerin kafası.

bak güzel kardeşim, bak minik kardeşim;

1- solculuk dediğin şey tek başına bir ideolojiyi temsil etmez, bunun alt kolları vardır.

sosyal demokratlar da solcudur, sosyal liberaller de, sosyalist ve komünistler de.

örneğin bir sosyal demokratla konuşsan onların da azımsanmayacak kadar büyük bir kısmı komünistlere terörist diyecektir.

neyse bunları geçelim.

2- aklı başında hiçbir solcu devlete düşman değildir, nitekim devlet düşmanlık edilecek bir olgu da değildir. devlet içinde yaşadığımız belli bir rejim ile yönetilen cansız, kansız bir kara parçasıdır.

lakin ki devleti yöneten şahıslar, özgürlükleri kısıtlar, ülkede sosyal eşitsizliğe yok açar, kendi kafalarına göre at koştururlarsa onlara dur demek de boyunlarının borcudur (ülkesini ve milletini seven aklı başında her insanın yapacağı gibi)

monarşi dediğimiz, şeriat dediğimiz olgular bireysel hak ve özgürlüklerle taban tabana zıt şeylerdir.

bu yüzden mevzu hiçbir zaman osmanlı olmamıştır, mevzu bahsettiğim olgulardır.

yani osmanlı laik bir cumhuriyet rejimi olsaydı, insanlar sırf bir adamın sikinden çıkan spermle padişah olduğu için halkı kendine kul bellemeseydi kimsenin osmanlıyla ya da diğer saltanat devletleriyle bir problemi olmayacaktı.

3- şu an aşırı sol dediğimiz küçük bir kitle dışında kimse pkk yahut dhkp-c gibi örgütlerin şakşakçılığını yapmıyor, yapmaz da.

bu örgütler sana göre ne ise bana göre de odur.

hdp mevzusu çok daha karmaşık bir mevzu olmakla birlikte sana özet geçmem gerekirse kürt hareketine, özellikle de akp'yi türkiye siyasetinin biraz olsun dışına itebilmek adına verilmiş bir şanstır.

kullanamazlarsa -ki şu ana kadar pek başarılı olamadılar, verilen şansı geri almasını da biliriz.

4- sen bunları konuşmak ve sorgulamak için fazla küçüksün. bunu dalga geçmek ya da seni aşağılamak için söylemiyorum fakat cidden öyle.

bunları sağlıklı bir şekilde kafanda oturtup yorumlayabilmen için daha çok okuman ve kendine biraz zaman vermen gerekiyor.

mesela seçim maratonunda bahçeli'nin neden hdp'ye hiç laf etmediğini ya da 15 yıllık akp iktidarı dönemince korunup kollanan kürt hareketinin 1-2 aylık seçim döneminde neden şeytan ilan edildiğini anlaman gerekiyor.

siyaset sandığın gibi bir şey değil güzel kardeşim. biraz akıllı olmak gerekiyor.

edit: o kadar dil döktük, insan gibi karşımıza alıp abilik edelim dedik veletin takındığı tavra bak.

buradan öğretmen maaşlarına ve çalışma şartlarına dil uzatan ibnelere sesleniyorum.

bunun gibi 30 tane çocuğu, 9 ay boyunca tek başına zapt etmeye çalışan güzelim, emekçi öğretmenlerimize dil uzatan en adi orospu çocuğudur. net.