bugün

süslüman

geçen yıl ağustos ayında Nevşehir'den istanbul'a gelirken otobüs Bolu'da mola verdi ve yaklaşık 16 saattir hiçbir şey yememiş olmama rağmen bu yarım saatlik molada dinlenme tesisinde abdest alıp öğlen namazı kıldım. namaz kılarken bir kız dikkatimi çekti, kız ip kollu kıyafeti ve kaprisiyle mescide girdi ve çantasından örtüsünü çıkarıp namazını kıldı. ben de tesettürlü değilim, yani kendimden de biliyorum bu durumu, iman gerçekten insanın kalbindedir, bunu bir kez daha anladım. örtünmek farz, ancak nefsime hakim olamadığım için yapamıyorum.

şimdiki başörtülü kızlarımıza baktığımda gerçekten içim acıyor. daha birkaç gün önce moda sahilinde başı örtülü hanım kızımız tayt giymiş, o daracık taytla geziyordu mesela. ve seçim günü seçim sandığında duran akp temsilcisi kapalı hanım çok açık bir beyaz başörtüsü takmıştı, kulakları ve saçı görünüyordu, boynu da görünüyordu tamamen, gerdanlık yeri de görünüyordu, kapri pantolon giymişti, badisi üstüne yapışıyordu, göğüsleri belliydi, bir de bluzunu dirseğine kadar çekmişti. bu ablamızın neresi kapalıydı diye düşündüm. bizim hala oğlu bir çarşaflı hanımla evli; kız piercing takıyor, hiç abartmıyorum kendisi resmen Bülent Ersoy makyajı yapıyor. daha çok sayarım, hepimiz görüyoruz bu tipleri sokaklarda. başı örtülü ya gerisi teferruat...ben bunlara peygamber efendimiz (s.a.v)'in ifadesiyle "örtülü çıplak" diyorum. "onlar -örtülü çıplaklar- cennetin kokusunu bile alamayacak" diyor peygamber efendimiz. ne yazık ki bugünlerde yeni jenerasyon örtülü! kızlarımızın başı kapalı ama başka yerleri açık...gerçekten düşününce içim acıyor. ama kendileri yaptı bunu. moda için örtündüler. kendilerini daha çok teşhir etmek için örtündüler. örtünmek farz iken tarz oldu.

yüksek lisans yaptığım üniversitede geçenlerde gördüm; örtülü çıplak bir hanım kızımız tüttürdüğü sigarasının dumanlarından bacak bacak üstüne atmış şekiller yaparken etrafında 3 erkekle gülüşüyordu. çok mutlu görünüyordu. birçok saçı açık arkadaşım namaz kılarken süslümanlar abdest almak ağır geldiğinden olsa gerek namaz kılmıyorlar bugünlerde. kıpkırmızı oje süreni gördüm hem de kaç sefer; abdest alması mümkün değil zaten. bir de...günümüzdeki örtülü çıplaklar daha çabuk koca bulup evleniyorlar ( onların tabiri ). bunu da eklemek durumunda kaldım.

ve ben en çok da gerçekten dini için, inancı için örtünen kızların 1998 post-modern darbesinde okullarda ikna odalarına alındıklarını, memuriyetten atıldıklarını düşündükçe daha çok üzülüyorum. diyorum ki...şimdi sizin şu rezilliğiniz için mi mücadele verdi bu insanlar? bari, onlar için yapmayın.

pardösüsünü giyip üzerindeki kıyafeti dış bir mihrapla kapatıp vücut hatlarını hiç belli etmeden omuzlarına düşecek şekilde -o başörtünün omuzları kapatması önemli- başörtüsünü bağlayan kapalıları tenzih ediyorum. onlar gerçekten farz olduğu için kapananlar. onlar ne güzel ki peygamber efendimizin hanımları gibi kapananlar...rabb'im inşallah onlara mükafatını verir.

gerçek tesettürlü Müslüman ile süslüman'ı ayırt edebilirsiniz bu fotoğrafa bakınca.

http://galeri.uludagsozluk.com/g/süslüman/

alttakiler de süslüman fotoğraflarına sadece "birkaç" örnek...

http://galeri.uludagsozluk.com/r/süslüman-791140/
http://galeri.uludagsozluk.com/r/süslüman-791142/
http://galeri.uludagsozluk.com/r/süslüman-791143/
http://galeri.uludagsozluk.com/r/süslüman-791144/
http://galeri.uludagsozluk.com/g/süslüman/

ha...ben bunları yazarak gıybet ediyor muyum, başkalarını eleştiriyor muyum, evet...günaha da girdim, biliyorum. ama en azından günahımı kabul ediyorum. onların da günahlarını kabul etmeleri lazım. tesettürlü olmayanları eleştirmeden önce bir dönüp kendilerine baksınlar. benim hayatta giymeyeceğim kıyafetleri giyiyorlar. dediğim gibi sadece başları örtülü...daha ötesi değil. en fazla şurada hepimiz 60-70 yıl yaşayacağız. ölümlü dünya..allah ıslah etsin diyerek entry imi noktalıyorum.